Geride bıraktığımız seçimlerin aksine 2019 yerel seçimlerinin sanıldığından daha çekişmeli, sürprizlere açık bir seçim olacağı kesin…

Siyasi partilerde aday adaylarının isimleri yavaş yavaş seslendirilmeye başlandı.

İktidar Partisi dışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için henüz ismi dillendirilen bir aday yok…

Sadece geçtiğimiz günlerde Trabzon eski Belediye Başkanı ve CHP Trabzon eski Milletvekili M. Volkan Canalioğlu’nun adı İyi Parti adına gündeme geldi.

Seçim gündeme geldiğinde en hareketli partilerin başında kuşkusuz iktidar partisi Ak Parti geliyor. Ak Parti’de ismi gündeme getirilen bazı isimler var. Ancak, iktidar partisinde aday olunmaz, aday gösterilir ilkesi her zaman ön planda tutulmaktadır. Aday adayları başvuruda bulunur ve merkez kimi işaret ederse aday o olur.

Ak Parti’den 2009 yılında Belediye Başkanlığı’na seçilen O. Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 yılın son 5 yılını Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçirdi. Her seçilen gibi Gümrükçüoğlu da başarılı olduğunu, bazı projelerini ise hayata geçiremediğini açıkça söylüyor. Burada en doğru kararı verecek olan halktır.

Ak Parti’nin en güçlü adayı olarak adı Ankara kulislerinde adı ön plana çıkan ve 10 yıl önce Trabzon’u tanımıyor diye eleştirilen Gümrükçüoğlu’nun bu dezavantajı bugün avantaj olarak karşısına çıkıyor.

Önemli ölçüde hükümet desteğini de arkasına alan, 2 seçimde de birçok proje ile halkın karşısına çıkan Gümrükçüoğlu’nun Mart 2019 yerel seçimlerinde ‘Projeci Başkan’ olarak görücüye çıkacağı konuşuluyor.

Basın toplantılarındaki konulara hakimiyeti, her konudan haberdar olması, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi çalışma arkadaşlarının düzenini bozsa da o bu düzeninden hiç taviz vermiyor.

Bir takım çevreler Gümrükçüoğlu’nun halktan uzak bir görüntü verdiğini, halktan kopuk olduğu için bir daha aday gösterilmeyeceği görüşünü öne sürseler de Ankara kulislerinden sızan bilgiler bu yönde değil.

Trabzon’da bir kesim var ki, dışarıda Gümrükçüoğlu’nu eleştiriyor, bir işleri olduğunda bunu yine Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kapısına giderek çözmeye çalışıyorlar.

İşte bu kesim Gümrükçüoğlu’nun adaylığını engellemek için ellerinden geleni yapıyor.

Başkanın dezavantajlarından biri de siyaseti yeteri kadar bilmemesi. Uzun yıllar bürokrat olarak görev yaptığı için bir iş olmayacaksa olmayacağını karşısındakine direkt söylüyor. Siyasetçi gibi davranmıyor ve bu nedenle kendisine karşı ciddi bir cephe oluşuyor.

Sokağa çok inmiyor.

Her hafta Salı günleri tarihi belediye binasında halk günü yapmasına rağmen sokakta çok fazla görülmüyor.

10 yıllık süredeki temposu onu yordu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sorular soruları ‘Allah bilir’ diye geçiştirmeye çalışsa da gönlünde bir dönem daha görev yapmak yatıyor.

Bizce önemli rakiplerinden biri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç…

Gümrükçüoğlu ile Genç zıt karakter.

Gümrükçüoğlu çalışmayı, Genç ise halkla olmayı tercih ediyor. 

Gümrükçüoğlu aday olacaksa projelerinden ve yaptıklarından ötürü, Genç ise halkla kurduğu iletişimden ötürü aday olacak.

Ankara kulislerinden gelen haberler Gümrükçüoğlu’nun adaylığının daha ön plana çıkması yönünde. Bu şansının da Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığından geldiği ileri sürülüyor.

Önümüzdeki günlerde her şey belli olacak ve Cumhurbaşkanına yakın olan bazı bakanların gücünün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesinde ne kadar etkili olacağını bekleyip göreceğiz.