Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde yapılacak olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde sona gelindi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, sanayi esnafına müjdeyi vererek kamulaştırma bedellerinin ödendiğini ve projenin imar planlarının hazırlandığını söyledi. Balta, bu yılın yaz sonunda inşaat ihalesine çıkılacağını kaydederek “Organize Sanayi Bölgesi Projemiz bittiğinde yaklaşık 3 bin kişiye iş verilecek. Bu bizim için çok önemli projeydi” dedi.
  • KAMULAŞTIRMA BEDELİ 11.5 MİLYON TL
Kamulaştırma bedelleri hakkında bilgi veren Balta, “Şu anda imar planları hazırlanıyor. Kamulaştırma bedelleri için yaklaşık 11.5 milyon TL  ödendi. Bunun 4.3 milyon TL’si ben göreve geldiğimde ödendi. Şu anda etüt projeleri Vakfıkebir Belediyesi tarafından yapıldı. İmarı hazırlandı. Proje onaylanması için Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı’na sunuldu. Onayı geldikten sonra bu yıl içerisinde de alt yapı inşaat ihalesine çıkacağız” diye konuştu.
  • BAKANIMIZ IŞIK’A MÜTEŞEKKİRİZ
Projeye desteklerinden ötürü Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkürlerini ileten Başkan Balta, “Bakan’ımız bize çok büyük kolaylıklar sağladı. Hem o dönemde yatırım programına aldırttı hem de kamulaştırma bedelleri için bizlere çok büyük destek verdi. Biz kendisine müteşekkiriz. Aynı destekleri de hala devam ediyor. Özel ilgi gösteriyor. Sağ olsun Bakan’ımız her türlü zorlukta bize yardımcı oluyor” dedi.
  • GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Vakfıkebir OSB projesi için sürecin olumlu işlediğini kaydeden Balta, “İşler yolunda gidiyor. Haritalandırma projelerini de Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sağ olsun o konuda İmar Daire Başkanlığı’nı talimatlandırdı. Onlarda bizlere yardımcı oluyorlar. Diğer projeler de tamamlandıktan sonra Sayın Bakanımız müsteşarı talimatlandırdı. Hemen akabinde kredilendirerek alt yapı çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.
  • İNŞAAT İHALESİNE ÇIKILIYOR
Balta, bu yıl içinde yaz sonunda inşaat ihalesine çıkacaklarını belirterek, “Buna haziran, temmuz deme şansımız yok. Şu anda belli takvimi yok. Ama biz de süreci hızlı bir şekilde takip ediyoruz. Biz bu yıl yaz sezonunun sonunda inşaat ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Bu bir ay önce veya sonra olur ama bu yıl içinde mutlaka inşaat ihalesine çıkacağız. Çünkü önümüzdeki yaz sonuna doğru yer tahsislerini yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
  • ŞEHİR GEÇİŞİ ISLAH PROJESİ VE FOL DERESİ
Şehir geçişi ıslah projesinin devam ettiğini kaydeden Balta, “Bu proje aynı zamanda Fol Deresi’nin tamamını kapsayan bir projedir. Tümünün ıslahını içeren bir çalışmadır. Bu da programa alınması konusunda Bakanlığa sunuldu. Vakfıkebir için önemli bir proje. Bu da 40 milyon civarında bir tutara sahip proje. Onu takip ediyoruz. Diğer projelerimiz için de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Haber / Hüseyin TERZİ

Karadeniz'de sonnokta gazetesi
Editör: Haber Merkezi