Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden uçak İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştü ve jetteki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybetti.

Başaran Holding'e ait Bombardier Challanger 604 tipi 17 yıllık jette iki pilot bir kabin görevlisi ve 8 yolcu vardı. Jette bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay'ın bulunduğu öğrenildi.

CENAZELERE ULAŞILDI
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Çaharmahal ve Bahtiyari  eyaletinde Helen Dağı'na düşen Başaran Holding'e ait uçak kazasında hayatını  kaybeden 4 kişinin daha cenazelerine ulaşıldı. Sabah saatlerinde 7 kişinin cenazesi helikopterle dağdan indirilmişti.

Diğer 4 cenazenin de indirilmesi sonrasında tüm cenazelerin  otopsilerinin ardından Türkiye'den gelen yakınlarına teslim edilmesi bekleniyor.


Kayıp yakınları havaalanında beklerken İran devlet televizyonu tarafından görüntülendi. 

Akşam saatlerinde İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap  Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin  güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar  ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarındaki Helen Dağı'na düşmüş, kazada 3'ü  mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

KİMLİKLERİN BELİRLENMESİ İÇİN DNA TESTİ GEREKLİ
İran Acil Yardım Kurumu, İran'da düşen Türk uçağında ölen 11 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testinin gerekli olduğunu açıkladı.

İRAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
İran Acil Yardım Kurumundan düşen Türk uçağına dair açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Yerel güçler olay yerine vardı ve jetin enkazına ulaştı. Tüm cesetler yanmıştır. 11 cesedin kimliği belli değil ve kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi gerekli" denildi.

HOLDİNG BİNASINDA SESSİZLİK HAKİM
Bu arada Kemerburgaz'da bulunan Başaran Holding binasında sessizlik hakim.

Editör: Haber Merkezi