Türkiye 31 Mart 2019 yerel seçimlerine hazırlanırken partiler başkan adaylarını belirlemeye çalışıyor. 60 ilde belediye bakan adayını açıklayan AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Amerika ziyaretinden dönmesiyle hareketli saatler yaşanacak. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre Tayyip Erdoğan bu hafta sonuna kadar geriye kalan 20 il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak.

CANALİOĞLU KESİN YOK
Trabzon’da AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı kim olacak sorusu en büyük merak konusu olurken CHP’de büyük bir sessizlik hâkim. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise dikkatlerin üzerine kesildiği eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun ne Ortahisar’a ne de Büyükşehir’e hiçbir şekilde aday olmayacak. Gelen baskıları ise teşekkür ederek geri çeviriyor.

İLÇELER ÇOK HAREKETLİ
AK Parti cephesinde ise hareketli saatler yaşanıyor. İlçelerde resmen adaylık yarışı devam ederken Beşikdüzü’den sürpriz bir istifa geldi. Beşikdüzü ilçe Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından genel merkezden işaret aldığı belirtilen Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci belediye başkan adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Editör: Haber Merkezi