8 Ekim 2013’te kaldırılan Öğrenci Andı, Danıştay’ın kararı ile geri döndü. Danıştay, “Öğrenci Andı okutulsun” dedi. “Karar henüz kesinleşmedi, hukuki süreç devam ediyor” açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay 8. Dairesi’ni kararının uygulanmayacağı ve dosyanın temyiz yoluyla İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşınacağı ihtimalini güçlendirdi.

30 GÜN İÇERİSİNDE
8. Daire’nin iptal kararı Milli Eğitim Bakanlığı’na tebliğ edilecek. Bakanlığın karar uyarınca 30 gün içerisinde ilköğretim okullarında öğrenci andının okunması uygulanmasını hayata geçirmesi gerekiyor. Kararı temyize götürmesi beklenen Bakanlık, başvuru sırasında yürütmeyi durdurma kararı isteyebilecek. Bu durumda dosya İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önüne gelecek.

KURUL NE DERSE O!
Yürütmeyi durdurma kararı verilmesi halinde 8. Daire'nin iptal hükmü uygulanmayacak. Kurul daha sonra esastan kararını verecek. Kurul’un vereceği karar kesin nitelik taşıyacak. Danışay’ın kararı Türkiye’yi adeta ikiye böldü. Hükümet ve savunucuları, yargı kararını topa tutarken, toplumun büyük bir kesimi ise mahkemenin kararını savunuyor.

Editör: Haber Merkezi