Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Cüneyt Aloğlu başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Milli Parklar Şube Müdürü Ayşenur Yaşar Şavşatlı, Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, Peyzaj Mimarı Haydar Tekin, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Jeoloji Mühendisi Nihal Dağ, Orman Mühendisi Nurten Lermioğlu katıldı.

Bölgede yaşanan savaş kalıntılarının açık bir şekilde görülmesi ve şehit mezarlarıyla ilgili arkeolog ve tarihçi eşliğinde yapılacak saha çalışması için gün belirlenen toplantıda ayrıca Çanakkale Gelibolu Mili Park Müdürlüğünden kemik tarama cihazının temin edilmesine de karar verildi.

Gülaçar köyü Artabel Yaylası karşısında bulunan sahra hastanesiyle ilgili yöre halkının yaşlılarının da dinlenerek bilgilerinin kayıt altına alınmasına karar verilen toplantıda konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Aloğlu, “Bölgede savaşların yapıldığı Genelkurmay’ın belgeleriyle komisyona iletilmiş durumda. Biz burada anlatılan ve tespit edilen şehit mezarlarının Milli Park sınırlarında olması nedeniyle elimizden geleni yapacağız.

Bölgenin şehitlik ilan edilmesi için gerekli yazışma ve çalışmalara başlıyoruz. Ramazan ayının ardından bölgede yapacağımız uzman ekibin çalışmasıyla büyük bir aşamayı geçeceğimize inanıyorum.
” dedi.

Gümüşhane’de görev yapan bir grup gazeteci bölge halkının beyanlarına ve Genelkurmay Başkanlığı’nın “Birinci Dünya Harbinde Türk Harbi Kafkas Cephesi 3. Ordu Hareketi” kitabına dayanarak geçtiğimiz Eylül ayında 3 bin 124 metre rakımlı bölgede siper ve şehit mezarlıklarının yerini belgelemiş ve kamuoyuna aktarmıştı.
Editör: Haber Merkezi