Soma'daki maden faciasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bölgeye gitmemesi dikkat çekmişti. Bakan Çelik, dün yaptığı açıklamada özel sağlık durumu nedeniyle gidemediğini belirtmişti. Twitter'da Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen hesaplardan Esat Ç.'den ise şaşırtan bir iddia geldi.
 
'KANSER ŞÜPHESİYLE...'
 
Esat Ç., hesabından şu mesaj paylaşıldı: "Bakan Faruk Çelik'e dün "kanser şüphesi" teşhisiyle radyasyon verildi ve en az bir gün boyunca insanlara temas etmemesi gerekiyordu.
 
 
BAKAN ÇELİK NE DEMİŞTİ?
 
"İlk olay anından itibaren enerji bakanımız benimle de görüştüler. Benim de gitmem gerekiyordu. Oraya bakan yardımcımız ve tüm teknik heyetleri gönderdik. İlk andan itibaren bakanlık olarak oradaydık. Benim gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için acı bir günde benim kişisel durumunun gündeme gelmesini istemiyorum.
Sürmekte olan bir tetkik için Perşembe günü saat 1’e kadar ayrılmamam gerektiğini söyledi. bugün hastaneden ayrılarak bu açıklamayı yapıyorum. Çalışma bakanı olarak bu açıklamayı yapmak zorunluluk oldu."
Editör: Haber Merkezi