İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Altındağ ilçesinde kalabalık ve coşkulu bir gruba seslendi. Mitingde, yurt genelinde HDP’lilerin terörist elebaşı Abdullah Öcalan için yapmaya çalıştığı provokasyon yürüyüşlerine değinen Bakan Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. HDP’li vekillere yine sert tepki gösteren Soylu, “Yürütürsek adam değiliz dedik, betona oturdular mı?” dedi.

İNSAN SIFATINDA BİRİSİ…
HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in, Van’da izinsiz yürüyüş sırasında kadın polis memurunun kolunu ısırmasına ilişkin konuşan Soylu, “Gördünüz değil mi? İnsan sıfatında birisi, sıfatı insan sadece, kız polisimizin kolunu ısırmış. Bir arkadaşımız vasıtasıyla beni aradı. Dedi ki, ‘Bakanım biz onları yürütmedik ne yaparlarsa yapsınlar.’ Şimdi bu irade milletimizin iradesi” diye konuştu.

CESARETİ GÖRÜYOR MUSUNUZ?
Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi sert sözlerle eleştiren Soylu, “Ahlaksız, bunu TBMM’nin grup toplantısındaki salonunda söylüyor. Cesareti görüyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi