Trabzon Valiliği Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Soylu, Trabzon'a her yıl ortalama 1 ile 1,5 milyar lira civarında yatırım yapıldığını kaydederek, “Birçok yatırım var. Bu yatırımları hep birlikte bütün kurum temsilcilerimizle takip edeceğiz. Bizim en önemli meselemiz takiptir. Elimizde imkan var. Önümüzde 4 yıl gibi önemli bir süreç var ve bu süreç hem imkanların çok daha iyi bir noktaya taşınması hemde bunların tamamlanabilmesi açısından önemlidir. Trabzon'da ikinci üniversite ile ilgili çalışmalar Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) nezdinde hızlı şekilde devam etmektedir. Geçen gün bununla ilgili bir temasımız olmuştur. Bu temas çerçevesinde YÖK'ün çok önemli bir altyapı hazırlığı yaptığı ve iyi bir noktaya geldiğini ve KTÜ ile oturup bu konuda konuşulanlar üzerinden bir planlama gerçekleştirileceği de mutabakatımızdır. İnanıyorum ki çok yakın bir sürede bu adımı da hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

İnsanların sadece ekonomik bir varlık olmadığını belirten Bakan Soylu, “Çocuklarımızı yarışan makinelere dönüştürmemeliyiz. Belki de en temel sorunlarımızdan bir tanesi budur. Böyle düşünmekte bizi yanıltabilir. Çocuklarımızın geleceğine ait eğitim başarıları bizim için çok önemlidir. Ama onun dışında biz bütün medeniyetimizin aydınlığını yansıtacak bireyleri, fertleri ve toplumumuzu çok daha iyi bir noktaya taşımakla mükellefiz” ifadelerini kullandı.

Turizmde farklı ve önemli adımları atacaklarını kaydeden Bakan Soylu, “Trabzon Havalimanı bize yetmiyor. Onunla da ilgili bir hazırlık aşaması başlamıştır. İnşallah onunla da ilgili çok önemli bir noktayı yakalayacağız” şeklinde konuştu.

“AKYAZI STADI PROJESİ HAZİRANDA BİTİYOR”

Akyazı Stadı'nın Haziran sonu itibariyle biteceğini söyleyen Bakan Soylu, “İnşallah Akyazı stadı bu haziran ayı sonu itibariyle tamamlanacaktır. Burada Sayın Bakan’ımız ile görüştük. Burada inşallah onun bağlantı yolları konusunda bir süratlenme söz konusu olmalıdır. Bunu da çok net bir şekilde ifade etmeliyiz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi