Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Isparta 24 Haziran'da ülkesine partisine milletin adamına sahip çıktı. Isparta sadece demokrasinin değil vefanın da şehri olduğunu gösterdi. Size hizmetkar olacak belediye başkanları ile ISparta'yı çok daha farklı bir yere taşıyacak kadroyu kurmak istiyoruz. Karar mercii sizsiniz.

İŞİ SAĞLAM TUTACAĞIZ HAFİFE ALMAYACAĞIZ
4 bin komandomuz vatan görevi için yola çıkacaklar. Bunların hepsi kahramanlar. Brövelerini taktık bugün. Töreni icra ettik şimdi buradayız. Önümüzde yeni bir seçimde var. Mart 2019'da sandığa gideceğiz, 5 yıl bizi yönetecek yerel idarecilerimizi seçeceğiz. Çok çalışacağız. Ama çok gayret edeceğiz. İşi sağlam tutacağız, hafife almayacağız. Isparta'yı çok başka bir yere taşıyacak kadroyu Mart 2019'da kuralım.

TERÖRİSTLER KAN KUSUYOR KAN
Bugün mezun olan aslanları görünce Cumhurbaşkanı ve TSK'nın Başkomutanı olarak gurur duydum. Attığımız kararlı adımlar sayesinde Afrin'den Cerablus'a, Cudi'den Gabar'a kadar güvenlik güçlerimiz kan kusturuyor kan. Nereye kaçarsalar kaçsınlar, inlerine gireceğiz inlerine. Bölücü terör örgütü en büyük darbeyi yedi. Telsiz konuşmalardan yılgınlıklarını görüyoruz. Psikolojik üstünlük hiç olmadığı kadar güvenlik güçlerimize geçti. Şehitlerimiz olmuyor mu, oluyor. Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz, zira onlar diridirler. Bunu siz bilemezsiniz diyor Rabbimiz. Bize de bu makamı nasip etsin inşallah. Sıradan bir makam değil bu.

MÜNBİÇ'E DE GİDECEĞİZ
Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir? 'Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın.' Oraya da girilecek. Bölücü örgütün zulmüne uğrayan bölgelerimizde bugün huzur var. Hem turizm hem de alt yapıda bu şehirlerimizde hareketlenme var. Bu hamlelerimizi sürdüreceğiz. Şehir eşkıyalarına peşkeş çekilmesine tahammülümüz olamaz. Devlete ödenen vergilerin çukurlara gömülmesine, dağlara saçılmasına müsaade etmeyeceğiz. Rabbim aslanlarımızı korusun, onları muzaffer kılsın.

ELİ KANLI ÖRGÜTLERİ ÜSTÜMÜZE SALDILAR BOZGUNA UĞRATTIK
Bir dönem karanlık suikastlerle milletimizi karanlıklara sürüklemeye kalktılar. Hukuk koluyla darbeye kalkıştılar. Eli kanlı örgütleri üstümüze saldılar. Bozguna uğrattık. FETÖ eliyle ülkemize kast ettiler, bunu dapüskürttük. 15 Temmuz gecesi sizlerle beraber bunların ağbabalarına hayatlarının dersini verdik. Isparta'da 100 kilo altın, 5 milyon para bulundu. Bunlar Isparta'ya da böyle girmişler. Altın ve parayı buldu güvenlik güçlerimiz ve el koydu. Türk Milleti olarak büyük bir destana imza attık.

EKONOMİ ÜZERİNDEN SINAMAYA KALKTILAR
Her yolu deneyerek başaramayanlar bizi ekonomi üzerinden sınamaya kalktılar. Başarılı olamadılar. Aldığımız tedbirlerle iyileşmeyi hızlandırdık. Açıkları kapatıyor, reel sektörde çarkları hızlandıracak adımlar atıyoruz. Kalkınmadan, istihdamdan taviz vermediğimiz gibi, tasarruf ve bütçe disiplininden de taviz vermeyeceğiz.

EKONOMİMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Emeklimizin, işçimizin, esnafımızın, engellimizin, dul, şehit yakınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz. 2023 hedeflerimize kadar durup, dinlenmeyeceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat, Ispartalı onu iyi tanır. Eline almış bir paçavra, Meclis'te konuşuyor. Gazi'deki bir hastanede kağıt gitmiş, ameliyat yapılmayacak. Bunu duydunuz mu, gördünüz mü? Ben zaten onun ne mal olduğunu biliyorum. Onu ben SSK'nın başında olduğu zamandan tanırım. Nasıl çökerttiğini iyi bilirim. Benim jenerasyonum da onu çok iyi bilir. Onlar ölüleri bile rehin aldılar. Bunlar böyle adamlar. Bay Kemal, hastanelerde tedaviler, ameliyatlar durdu mu gel de Isparta'nın şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi olur mu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Atıyorsun da dikkatli at. En güçlü olduğumuz yerden bizi vurmaya kalkıyorsun. Sen bittin, tükendin sen. Sana Mart 2019'da sana öyle bir ders verilecek ki belini doğrultamayacaksın. Ameliyatlar yasaklanmış, şu yalana bak ya.

"Değerli kardeşlerim, elbette her dönemin vatanperverleri olduğu gibi böyle fırsatçıları da var. Şimdi Mart yerel seçimlerine iyi hazırlanacağız. Sadece Isparta değil, tüm Türkiye'de CHP ve Bay Kemal'e haddini iyi bildireceğiz. Telefon diplomasisine iyi çalışalım. Bay Kemal gibi bugünleri fırsata çevirmek isteyen simsarlar olabiliyor. 3 kuruş fazla kazanmak için yapıyorlar. Gerektiğinde canını ortaya koyan vatanperverler var, bir yanda da dolar kurunu siyasi ranta çeviren muhalefetimiz var. Acı sakız gibi milletin üstüne yapışan bir ana muhalefetimiz var. IMF kapılarında bu ülkeyi bekletenler şimdi ahkam kesiyorlar. Bize ekonomik bağımsızlık dersi vermeye çalışıyorlar."

Editör: Haber Merkezi