Dünyayı saran ve Türkiye'de de etkisini gösteren Koronavirüs salgını ile alakalı alınan  önlemler konusunda açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu "Hava yolu şirketleri için uygulanan KDV indirimi gıda ve temizlik hijyen malzemeleri için olmalı değilmiydi?" sorusunu sordu.

Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı "Covid19 virüs alarmı sonrası, sürekli olarak "EVDE KAL TÜRKİYE"  uyarısı yapılıyor bu uyarıyı takdirle karşılıyoruz. Ancak; insanlar evde kaldıkça işyerleri kapalı, esnaf sıkıntılı, kira, sgk, vergi vb.. borçlarla ilgili  devletten tatmİn edici bir ekonomik paket açıklanmamıştır. Hava yolu şirketleri için uygulanan KDV indirimi gıda ve temizlik hijyen malzemeleri için olmalı değilmiydi?

Banklalardan kullanılacak kredilerde vergi ve sgk borcu olmama kuralı aranıyor. Sizce kaç işletme böyle borçsuz durumda? Vatandaş evde kaldıkça, doğalgaz ve elektrik kullanımı artıyor peki neden indirime gidemiyoruz?  Nedeni oldukça basit; çünkü hepsi özel! Biz sosyal Devlet ve Devletçilik anlayışı dedikçe, siz bizi sermaye karşıtı sandınız. 

Şimdi gelinen  nokta, temel ihtiyaçların bir kısmında devlet tekelinin olmasının gerekliliğinin anlaşılması açısından önemlidir. DEVLETÇILİK ilkesini ve SOSYAL DEVLET anlayışını uygulayacak tek parti CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR." 

Editör: Haber Merkezi