Dün akşam Gazi Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan dev iftar sofrasında Değirmendere Mahallesi sakinleri ile birlikte oruç açan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da Ramazan birliktir, beraberliktir, kardeşliktir mesajını verecek şekilde bir araya gelmemize vesile olduğu için Allah Teala’ya binlerce kez şükürler olsun” dedi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda iftarın ardından vatandaşlara seslenen Gümrükçüoğlu, İslam dünyasında yaşananlara dikkat çekerken, Filistin’de kan döken İsrail’e cevap verilmesi için İslam dünyasının hep birlikte ayağa kalkmasını istedi. Gümrükçüoğlu, “İsrail’in zulmünün bitmesini, bunun için de bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasını Allah’tan (c.c.) niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu gecede yaptığı konuşmasını şu şekilde tamamladı:
Bu birlik ve beraberliği (sokak iftarlarını) büyükşehir belediyelerine tavsiye eden, cumhurbaşkanlığı yolculuğuna çıkmış olan, bölgemizin evladı, kimsesizlerin kimsesi Recep Tayyip Erdoğan’ın selam, sevgi ve muhabbetlerini iletiyorum sizlere. Onun sizlere olan bağlılığı çok ayrıdır. Hep sizlerin yanında oldu. Bütün Türkiye’yi sahiplenmesi yanında Karadeniz Bölgesi’ni ayrı sahiplendi, Trabzon’u ayrı sahiplendi. Şimdi biz de onu sahipleneceğiz.”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Seyfullah Kınalı ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın da hazır bulunduğu iftar programı, protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen yemek duası ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi