Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki kuruluşlarında çalışanların hazır bulunduğu iftarda ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleri de yerini aldı. İftar öncesinde çalışanlarının masalarını tek tek gezerek hepsi ile görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmada Gazze’de yaşananları hatırlatırken, İsrail’in durdurulması için dünyanın ayağa kalkması gerektiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu “Maalesef dünyamızda insanlar birbirlerini kırıyorlar. Hele hele güneyimiz de, Irak’ta Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Gazze’de insanlık katliamlarını görüyoruz.

Biz hangi dine mensup olursa olsun bütün insanların barış içinde yaşamasını istiyoruz. Bugün Filistin’de Gazze’de acımasız bir şekilde katliam yapan İsrail’in bütün dünyanın ayağa kalkarak durdurulmasını istiyoruz. Çocukları, kadınları, yaşlıları, sivilleri öldüren katleden anlayışın dünyadan silinmesini istiyoruz. İnşallah bu mübarek Ramazan ayında dualarımız kabul olur, dünya kamuoyunun birlik ve beraberliği temin olurda insanların katliamının önüne geçilmiş olur. Bu Allah Teâlâ’dan duamızdır”
dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeciliğinde olan EYOF Parkı’nda düzenlenen iftar programı konuşmaların ardından gerçekleştirilen yemek duası ile tamamlandı.


Editör: Haber Merkezi