İstanbul Yenikapı’da her yıl düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nin 11.si Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF) Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulunun yürüyerek etkinlik alanına gelmesiyle başladı. 3 Ekim Perşembe günü başlayan etkinliğin ilk gününde etkinlik alanında derneklerin ve yöresel ürünlerin çadırları büyük ilgi gördü. İlk gün Mustafa Boztürk’ün Türk Sanat Müziği sunumu gerçekleştirdi.

BİRÇOK İSİM KATILDI
Etkinliğin ikinci günü halkın büyük ilgi gösterdiği stantlarda yöresel ürünler ve Trabzon’un ilçe belediyelerinin stantları ilgiyle izlendi. Akşam yapılan protokol açılışında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Meclis Başkan Vekili Celal Ada, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beylerbeyi Trabzonlular Dernek Başkanı Ergun Gürsoy, TİAB Başkanı Yaşar Aşcıoğlu ve Başkan Yardımcıları Ali Uzunay ile Ahmet Koç gibi birçok Trabzonlu siyasetçi ve dernek temsilcisi katıldı etkinliklere katıldı.

İMAMOĞLU PROTOKOLDE
Yapılan etkinliğe İstanbul Trabzon Federasyonu temsilcilerinin katılmaması dikkat çeken konulardandı. TDF yönetiminin etkinliğe davet ettiği ancak bire bir görüşmeyerek davetiyenin özel kaleme bırakıldığı için etkinliğe katılıp katılmayacağı son ana kadar belli olmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da protokolde yerini aldı.

SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPTI
Protokolde sırasıyla söz alan konuşmacıların ısrarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adının zikredilmemesi üzerine CHP’li Akif Hamzaçebi “Ben yıllardır bu ve bunun gibi etkinliklere davet edildiğimde mutlaka gelirim ve geldim de. Ancak bu akşam burada biz hepimiz Trabzonluyuz ama ne hikmetse bakıyorum da burada konuşmaya çıkan konuşmacılar Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ne adını ne de konumunu zikretmediler. Neden acaba? 16 milyon İstanbullunun başkanı olan İmamoğlu çok iyi bir Trabzonlu ama bu durum nedir anlayamadım.” diyerek o anda orada bulunan protokol ve katılanlar üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

DÜNYAYA AÇILMAK MÜMKÜN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise “Bundan 50 yıl önce 'yeter ki olsun' mantığı hâkimdi. Bugün her şeyin en iyisi, en kalitelisi aranıyor. Yani her anlamda marka ürünler aranıyor, markaya yatırım yapan, ürettiği şeyi aranan marka haline getiren işletmeciler, girişimciler kazanıyor. Ürünün aranan marka oldu mu Fizan'da da olsa seni bulurlar. İyi bir marka ile tüm dünyaya açılmak mümkün.” dedi.

RENK KATTILAR
Gece de sahna alan Trabzonlu genç sanatçıların yanı sıra Karadeniz müziğinin gelecek vaat eden güzel seslerinden Ezgi Eyüboğlu gerek sahne performansıyla gerekse de kıyafetiyle birbirinden güzel Karadeniz türküleriyle büyük beğeni topladı. Ezgi Eyüboğlu’nun nefis konserinden sonra sahne alan Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı, kolbastıyı tüm dünyaya sevdiren Sinan Yılmaz ise sahnede birbirinden güzel türküleri ve esprileriyle büyük alkış alarak geceye renk kattı.

Editör: Haber Merkezi