Oluşturdukları disiplin kurulunca kuralları ihlal edenlere 3 günden 2 yıla kadar cezalar verildiğini belirten Aydın, “Disiplin konusunda ciddi bir uygulamamız var. Durağımızda yaklaşık 220 mevcudumuz var. Bunların 150 kadarını şoför esnaf oluşturuyor.

 Onun için çok disiplinli durumuna girmek zorunda kalıyoruz. Gelen şikayetleri iyi niyetli mi kötü niyetli olarak değerlendiriyoruz. Bununla ilgili durağımızda disiplin kurulu kurduk. Disiplin kurulunda durağımızın kahyasından şoförlere, mal sahiplerinden yönetime kadar oluşturduğumuz 12 kişilik disiplin kurulumuz var. Kimse kimseyi hor görmeden art niyetli davranmadan kararlar vermeye çalışıyoruz. Durağımızın disiplin konusundaki durumunu ayakta tutmaya çalışıyoruz
” dedi.

Kuralları ihlal eden sürücülere duraktan uzaklaştırma cezası verdiklerini anlatan Aydın, “Genelde şoförlere mal sahiplerine uzaklaştırma veriyoruz. En az verdiğimiz cezalar 3 günden 1 yıla 2 yıla kadar çıkabiliyor. Suçun durumuna, pozisyonuna göre şekline göre değerlendiriyoruz. Duraktan men ettiğimiz şoför esnafımız bugüne kadar 40-50'yi bulmuştur” diye konuştu.

Şikayet türlerinin genelde müşteriyle kaba konuşma ve hızlı araç kullanma konularında olduğunu ifade eden Aydın, “Ceza verirken neden hızlı gittin diye hemen yargılamıyoruz, zaman içerisindeki araba kullanmaları, vatandaşa olan saygıları, ilişkileri, duraktaki arkadaşlarına ne seviyede yaklaştıklarını göz önüne alarak ceza veriyoruz. Hızlı araba sürene 5 günden aşağı ceza vermiyoruz. Şu anda 5-6 arkadaşımız hızlı araba sürmekten 5 gün ceza aldı” şeklinde konuştu.

Aydın, Ramazan’da ikili ilişkilerde daha fazla sıkıntı olduğunu kaydederek, “Ramazan’da iş durumu daha yavaş olduğu için bir sıkıntı yok. Ramazan’da ikili ilişkilerde daha fazla sıkıntı oluyor. Şikayetlerde ilk sırayı şoförle vatandaşla arasındaki diyalog alıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi