CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda, kahveci esnafının koronavirüsten kaynaklanan mağduriyetlerini dile getirdi. Kaya, “Kahveci esnafının artık dayanacak gücü kalmadı. Hükümete sesleniyorum. Kahveci esnafının sesini duyun ve gereğini yapın” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve 1 Haziran tarihinde yeniden açılan kahvehanelerin, sahiplerinin mağduriyetinin hat safhada olduğunu ifade eden Kaya, “Koronavirüs nedeniyle seksen gün boyunca kapalı tutulan kahvehaneler 1 Haziranda tekrar açıldı. Tabii, buna ‘açılmak’ denirse...” şeklinde konuştu.

GEREĞİNİ YAPIN
Kaya şöyle devam etti: “Bir kahveci esnafımızla konuştum. Söylediklerini aktarıyorum: 'Kapat dediler, kapattık. Üç ay cebimize kuruş para girmedi. Kapatmamızı söyleyenler gelip hâlimizi hatırımızı sormadılar. Aç mısınız, susuz musunuz, evde ekmeğiniz var mı? demediler. Sonra 'Açın' dediler. Masalar arasına mesafe koyduk, her türlü tedbiri aldık, ama hâlâ oyun oynatmamıza izin vermiyorlar. Maçları oynatıyorlar, ama biz oyun oynatamıyoruz. Oyun yoksa müşteri de yok. Bu yüzden işlerimiz yüzde 70 nispetinde azaldı. Şu an tamamen zararına çalışıyoruz. Bu şekilde ayakta durmamız mümkün değil. Sigortamız, vergimiz, kiramız, çoluğumuz çocuğumuz var ama bizi düşünen yok. Böyle giderse iş yerlerimizi kapatacağız, aç kalacağız.’ Kahvehaneci esnaflarımızın durumu bu. Hükûmete sesleniyorum. Artık bu sesi duyun ve gereğini yapın.”

Editör: Haber Merkezi