CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Şükrü Karaca hayatını kaybetti.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından Şükrü Karaca vefa etti. Gece kalp krizi geçirmesi nedeniyle Dikmen’de bulunan 29 Mayıs Hastanesi’ne kaldırılan Karaca tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.
 
SABIR DİLİYORUM
 
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da Twitter’dan “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun siyasi danışmanı Şükrü Karaca’nın ani ölüm haberini aldım. Kendisine rahmet yakınlarına sabır diliyorum” diye yazdı.
 
MANSUR YAVAŞ MESAJIYLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ
 
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in danışmanları arasında da yer alan ve son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapan Şükrü Karaca’nın ismi Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Asyabahis için adının geçmesiyle gündeme gelmişti.
Karaca’nın geçen Aralık ayında Twitter hesabına, “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun” diye yazmış, daha sonra ise bu Tweet’ini silmişti.
Karaca, bu açıklamalarının parti içinden tepkiyle karşılanması üzerine istifasını parti genel merkezine sunmuştu.
Karaca’nın cenazesinin yarın Gölbaşın’da toprağa verilmesi bekleniyor.
 
ŞÜKRÜ KARACA KİMDİR?
 
Şükrü Karaca 1956 yılında Tokat-Reşadiye’nin Kabalı köyünde doğdu. Öğretmen okulunu bitirdi. İlkokul öğretmenliği sırasında Hukuk Fakültesinde okudu. Avukatlık yaptı. 1996’dan sonraki altı yıl DYP’de danışmanlık yaptı. Çiller’in hafızalarda kalan pek çok cümlesi onun kaleminden çıktı. DYP’den Ankara milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Evli ve iki çocuk babası.
Editör: Haber Merkezi