Trabzon'da bir petrol istasyonunun işletme müdürlüğünü yapan Şener Ersoy, çalıştığı petrol istasyonundaki köpek kulübesinde beslediği 'Çin aslanı' olarak bilinen köpeklerini gözü gibi bakıyor. Rusya’dan yavru olarak getirttiği Çin Aslanı köpeklerinin bakımının zor olduğunu belirten Ersoy, köpeklerinin kuaförlerini İstanbul’dan özel olarak getirttiğini söyledi.

Bu türlerin genelde Japonya’da bulunduğunu belirten Şener Ersoy, köpeklerin insan canlısı olduğunu söylüyor. Ersoy, “Bu köpek türleri daha çok Japonya’da bulunuyor. Rusya’dan getirttiğimiz bu köpeklerin biri dişi biri erkek. Ortalama ömürleri 15 yıl. Genelde soğuk iklimi seviyorlar. İkisini yavru olarak aldık. Erkeği 5, dişisi 4 yaşında. Bu türlerin Türkiye şartlarında bakımı çok zor diyebiliriz. Traşı, yıkanması, hatta her gün taranması gerekiyor.

Ortalama ayda 150-200 TL’lik yem yiyorlar. Traşları için İstanbul’dan özel olarak kuaförü geliyor. Traş masrafları da 600 TL gibi maliyeti buluyor. Bunlar genelde eğitim almayan köpekler. İnsana yakın, insan canlısı köpekler. Görenlerin ilgisini çekiyor hemen fotoğraf makinesiyle görüntülüyorlar. Görüntü bakımından aslana benzediği için daha da dikkat çekiyor. Bu türler Türkiye’de Çin Aslanı olarak biliniyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi