OKULUN HERŞEYİYDİ

Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ndeki, daha önce atanan her öğretmenin tayin isteyerek kaçtığı Çiftçibaşı İlkokulu’nun her şeyiydi adeta. Hem öğretmen, hem okul müdürü hem de hizmetlisi. Henüz 1993 doğumlu olan Gümüşhane Torullu Necmettin,
Ekim ayında atandığı ilk görev yerinde “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” düsturu ile çalıştığından okulun akıtan çatısını bile kendi elleri ile tamir etmişti. 

HABER DOĞRULANMADI

PKK, 6 gün önce yaz tatili için memleketine gelen Necmettin Yılmaz’ı kaçırmıştı. O günden beri kendisinden haber alınamayan öğretmenden dün acı haber geldi. PKK’ya yakın kaynaklardaki haberlere göre Yılmaz, caniler tarafından katledildi. Haber resmi kaynaklarca
henüz doğrulanmasa da fedakâr öğretmenin öğrencileri acıya boğuldu. Geçtiğimiz hafta da göreve 8 ay önce atanan Şenay Aybüke Öğretmen katledilmişti.  

MEMLEKETİNE GİDİYORDU

Siverek'te öğrencileri tarafından da çok sevilen öğretmenin aracının önü PKK'lı teröristler tarafından kesilmiş önce aracı taranmış ardından da genç öğretmen kaçırılmıştı. Olay, şehit öğretmenin Gümüşhane'ye hareket ettikten kısa bir süre sonra Erzincan-Tunceli yolu üzerinde gerçekleşmişti. Şehit öğretmenin öğrencileri kaçırılma haberinin ardından büyük üzüntü yaşarken bir an önce öğretmenlerinin geri dönmesini bekliyordu.

Editör: Haber Merkezi