Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Ücretsiz maske dağıtımına başladık. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Test sayısında günlük 20 bini geçtik. Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki havaalanı kısmını da bin odalı hastane yapıyoruz.”

ADIM ADIM HAYATA GEÇİYOR
“Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bu ülkeler de sergilemiş olsaydı bugün hep birlikte çok daha iyi durumda olabilirdik. Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkanlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur. Aziz milletim bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda kararlılığa sahibiz. Her türlü tedbirleri göz önünde bulundurarak adım adım hayata geçiriyoruz.”

İNFAZ DÜZENLEMESİ MECLİS’E GELİYOR
“KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemizin yapacakları kredi ödemeleri erteleme imkanı sağlıyoruz. 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladık. Biz bize yeteriz Türkiyem. Toplanan kaynak en başta sizler için kullanılacaktır. İnfaz düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacaktır.”

Editör: Haber Merkezi