Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Murat Zorluoğlu'nu, daha önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayri Gür Spor Salonu'nda, partisinin 18 ilçe belediye başkan adayını duyurdu. Aday tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’da gerçekleştirilen yatırımları ve yapılması planlanan yatırımları anlatan Erdoğan, Trabzon’un hızlı tren ağına alınacağını da müjdeledi.

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:
TRABZON YAKIŞANI YAPACAK

Bizde uzaktan sevmek olmaz dedik. 5 aylık aranın ardından sizlerle hasret gidermeye geldik. Bugün bir kez daha siz Trabzonlu hemşehrilerimle özlem gidermenin bahtiyarını yaşıyorum. Burada Trabzon’un tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki vatandaşlarıma en kalbi selamlarımı iletiyorum. Kısa bir süre önce Karadeniz’in azgın dalgaları arasında ahirete intikal eden balıkçı kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Trabzon Belediye Başkan adayımızda biraz sonra birlikte huzurlarınızla olacağımız ilçe adaylarımızı gönülden kutluyorum. İnşallah son 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Trabzon yine kendine, tarihine, asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum.

ZAFER SANCAĞI DALGALANACAK
Trabzon ile beraber bütün Karadeniz’in dosta güven, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti’nin Gönül Belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Trabzon’a her geldiğimde şu muhteşem manzara ülkemizin ve milletimizin geleceği hususunda bizlere çok büyük umut aşılıyor. Sizlerden bu heyecanı Karadeniz gibi set vurulamayan bu coşkumuzun 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon ile yine el ele, gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok çalışarak daha çok koşturarak ve inşallah bir kez daha AK Parti’nin zafer sancağını şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum.

İKİ İLÇEDE MHP’Yİ DESTEKLİYORUZ
AK Parti'nin iki ilçeden aday göstermediklerini ve MHP'yi destekliyoruz. AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz. Cumhur İttifakı kapsamında Çarşıbaşı’nda MHP adayı Mümin Nuhoğlu'nu destekliyoruz. Şalpazarı'nda ise AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz, Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Refik Kurukız'ı destekliyoruz.

İCRAAT SİYASETİ YAPTIK
İktidarlarımız döneminde Trabzon ne kadar yatırım yatık biliyor musunuz? 30 katrliyon Trabzon’a yatırım yaptık. Şöyle geçmişe bir bakın acaba ne yapmışlar? Laftan başka ne yapmışlar? Biz laf siyaseti değil icraat siyaseti yaptık. Onun için bizde hizmet siyaseti öncelikli. Allah’a hamdolsun, bugün İkinci Üniversitesi, yurtları, yolları, tünelleri, barajları ile, derslikleri, hastaneleriyle spor salonlarıyla, gençlik merkezleri ile 41 bin seyirci kapasiteli stadyumuyla Trabzon’a çağ atlattık çağ. Şimdi yeni projeler, yeni yatırımlarla Trabzonlu kardeşlerimizin hayat standardını yükseltmeye devam ediyoruz.

KARADENİZ’İN EN BÜYÜK KÜLLİYESİ
100 Günlük icraat programımızda neler var? Akçaabat ve Avni Aker Millet Bahçemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. 58 bin metre kare alana sahip Avni Aker Millet Bahçesinin proje çalışmalarını inşallah bu ay içinde tamamlıyoruz. Güzel bir Millet Bahçesi. Alacaksınız çocukları, hanımı beyinizi hep beraber o Millet Bahçesinde inşallah arzu edildiği gibi eğleneceksiniz. Yaklaşık 23 bin metre kare alana sahip Akçaabat Millet Bahçesinin proje çalışmaları sürüyor. Bizzat kendi himayemizde Merkez Pazarkapı’da başlanan Cami ve Külliye inşaatı devam ediyor. Bu eser tamamlandığında Karadeniz Bölgesinin en büyük külliyesi olacak.

KANUNİ BULVARI SENEYE BİTİYOR
100 yataklı Of devlet Hastanesinin yapımı süratle devam ediyor. Bin 200 yataklı Trabzon Şehir Hastanemiz ise şuan ihale aşamasında. 1,3 katrilyon maliyeti olan Trabzon Şehir Geçişi Devlet yolunun yani Kanuni Bulvarı yolunun inşasını seneye bitiriyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Zigana Tüneli ve bağlantı yollarının bu yıl bitiriyoruz.

TRABZON HIZLI TREN AĞINA ALINIYOR
Etüt çalışmaları süren Trabzon Erzincan arasında ki hızlı tren arasında ki projesini hayata geçirerek Trabzon’u hızlı tren ağına ekliyoruz. Solaklı Vadisinde 20 km’lik bir güzergahta örnek projeyi hayata geçirdik. Of Çaykara arasında yaptığımız bu proje ile vadinin çevresi havası değişti. Şimdi Altındere Vadisi Milli Parkı ile Sera Gölü Tabiat Parkı, Uzungöl Tabiat Parkının yer aldığı 8 tabiat parkında gerekli çalışmaları yaparak turizme katkı sunuyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunları adım adım takip edecek. İş verenlerle yüksek öğrenim mezunlarını buluşturmak amacıyla 10 – 12 Mart’ta Trabzon’da Kariyer Fuarı düzenliyoruz. Trabzon’a 1.7 milyar tutarında tarımsal destek verdik. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da toplantıda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Bakan Soylu, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe bu ülkede tarihi dönüştürdünüz. Bunu yaparken hem zihniniz, hem de uğraşınızın bir tarafı bu güzel şehir oldu. Trabzon’a da güzel hizmetler verdiniz. Trabzon’a milletvekili olduğumda bu şehri Türkiye standartlarının üstünde olması için ortaya koyduğunuz irade hem bizim hem de çalışma arkadaşlarımın işini kolaylaştırdı. Şimdide inşallah 2019 Mart seçimlerinde de Trabzon’a, buradaki dava arkadaşlarınız, inanıyoruz ki güveniyoruz ki Türkiye’de diğer vilayetlere bir şey söylemek istemem ama Trabzon’dan buradan alacağınız güç önümüzdeki 4,5 yılda sizi hem dünyada hem de Türkiye’de o kadar güçlü işler yaptıracak” dedi.

18 İLÇEDE SÖZ VERİYOR MUYUZ?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Biz hep beraber aslında 82 milyon yurttaşımız, vatandaşımız cefakar Trabzon’umuz, 25 yıl önce belediyeciliğin üstadı duayeni olan Cumhurbaşkanımız devlet başkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birikte yola çıktık. Onun çalıştığı gibi 24 saatin 24’ünde de hizmete hazır olmaya, önemli özen gösterdik. Allah’ın izniyle 31 Mart 2019 tarihinde Trabzon’umuzda ki büyükşehir belediye başkanlığını, 18 ilçede Cumhur ittifakıyla ön görülenler dahil olmak üzere kazanmaya hep beraber söz veriyor muyuz?

KÜSKÜNLÜK OLMAYACAK
Biz genel başkanımız gibi, devlet başkanımız gibi iftarımızda yemeğimizde vatandaşımızla olduk. Sokak iftarlarıyla garibimizle birlikte olduk. Bu bayrak yarışı olduğunu, bende daha iyi hizmet edeceğine kani olduğum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu gibi diğer belediye başkan adaylarımızın aynı takım ruhuyla hareket edeceğini burada Cumhurbaşkanımız huzurunda arz ediyorum. Hiçbir zaman kırgınlık, küskünlük olmayacak. Bugün karşılarken kendim seçerek afişini astığım gibi Sayın Cumhurbaşkanıma, devlet başkanıma, Trabzon sizinle diye arz ediyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

KUCAKLAYICI BİR BELEDİYE
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu da şu ifadeleri kullandı: “Bugün Trabzon içni çok özel müstesna bir gün. Şehrimiz Ankara, İstanbul, İzmir’den sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile adayların açıklanacağı dördüncü il olmanın gururunu yaşıyor. 31 Mart’ta yapılacak seçimler Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi içinde ilk yerel seçimler olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır. 16 yıllık AK Parti iktidarının 2019 yerel seçimleri le taçlandıracağımız seçimlerin arifesindeyiz. Gönül Belediyeciliği. Yani insanımızın kalbine, gönlüne dokunan belediye hizmetleri . Dışlayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı kapsayıcı bir belediye.

GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK
Ulaşılabilir bir belediye yönetimi. Allah nasip eder, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Bakanlığı görevini üstlenirsek Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneklerini nisanlarımıza yaşatacağız. Bugün bu buluşmanın benim için apayrı önemi ve anlamı var. Çok sevdiğim şehrime Büyükşehir Belediye Başkanı olma iddiasıyla dönmüş olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Yıllarca ülkemin 4 bir köşesinde hizmet ettim. Ankara’da görev yaptım. En son olarak Van’da Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet verdim. Kendi şehrimize güzel insanlarımıza hizmet etmeye geldik. Sokak sokak, kapı kapı dolaşıp gönüller yapmaya geldik.

MARKA ŞEHİR YAPMAYA TALİBİZ
786 bin hemşerimizi kucaklamaya, bu şehri imar etmeye, daha mutlu insanları yaşadığı şehre dönüştürmeye geldik. Partimizin bugüne kadar kazandırdığı büyük hizmetler büyük projeler hepimizin malumu. Belediyecilik anlamında daha kat edecek mesafe ve yürütülmesi gereken hizmetler var. Trabzon’u bir marka şehir, prestij şehir ve tam bir büyükşehir yapmaya talibiz. ulaşım ağları, turizm, kentsel dönüşüm, tarihi mekanlarının restorasyonları, yeni yaşam alanları, istihdam alanları ve insanımızın gönlüne dokunan belediyecilik anlayışıyla şehrimizi Cumhuriyetimizin 100. yılına inşallah hazırlayacağız. Nezaketten, tevazudan asla vazgeçmeyeceğiz.”

GÜVENİNİZİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar Ortahisar Belediye başkanlığına aday olarak gösterilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti. Cumhurbaşkanının kendisine olan güvenini boşa çıkarmayacağını belirten Başkan Genç, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tekrar Ortahisar Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmekten dolayı büyük bir onur ve şeref duyuyorum. 2002 yılından itibaren eşsiz liderliği ve önderliği ile Müslüman coğrafyasının yanı sıra dünyadaki ezilen bütün mazlum milletlerin gür çıkan sesi olan Cumhurbaşkanımız tarafından Ortahisar Belediye başkanlığı adaylığı görevine tekrar layık görülmenin benim için anlamı ve önemi çok büyüktür” dedi.

ADAYLAR AÇIKLANDI
İşte Erdoğan'ın açıkladığı adaylar;

Akçaabat: Osman Nuri Ekim
Araklı: Recep Çebi
Arsin: Sait Gürsoy
Beşikdüzü: Harun Demirci
Dernekpazarı: Mehmet Aşık
Düzköy: Yılmaz Ankara
Çaykara: Hanefi Tok
Köprübaşı: Ali Aydın
Maçka: Koray Koçan
Of: Salim Salih Sarıalioğlu
Ortahisar: Ahmet Metin Genç
Sürmene: Rahmi Üstün
Tonya: Osman Beşel
Vakfıkbekir: Muhammet Balta
Yomra: İbrahim Sağıroğlu

Çarşıbaşı: Mümin Nuhoğlu (MHP)
Şalpazaro: Refik Kurukuz (MHP)

NE DEDİYSEK O

Önceki gün yayınladığımız listeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da açıkladı. Teşkilatların bile büyük merakla bekleyip ulaşamadığı listeye gazetemiz Başkent’teki istihbarat kaynaklarını kullanarak ulaşma başarısını gösterdi. Sonnokta’yı takipte kalın.

Editör: Haber Merkezi