Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, devletin sosyal devlet sorumluluğuyla son yıllarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak Trabzon'da da vatandaşlara önemli destekler sağlandığını belirten Öz, "Devlet olarak korunmaya muhtaç herkesin yanındayız. Mali, sosyal haklar ve istihdam konusunda önemli düzenlemeler yapıldı. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da önemli yatırımlar yapıldı" dedi.

Öz, Trabzon'un yardım ve yardımlaşma anlamında da güçlü bir altyapısı bulunduğunu ifade ederek, "Bu kapsamda sevgi evlerimiz, huzurevlerimiz, kadın sığınma evlerimiz ve engellilere yönelik iş okullarımız ve rehabilitasyon merkezlerimizle sosyal hizmet alanlarına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanında Gönül Elçileri Projesi kapsamında da çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile mekanizmasının gelişmesi ve eğitimi yarım kalmış kadınların eğitimine devam etmesi konusunda da önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Öz, "Trabzon, kadınların eğitimi konusunda Türkiye'de birinci sıradadır. Dolayısıyla bütün bu alanlarda kurumsal altyapımız ve gönüllülerimizle güzel çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Trabzon'da sokaklarda yaşayan nüfusumuz yok"

Öz, ramazan ayı dolayısıyla da genç, yaşlı, çocuk demeden bütün kesimlere hizmet etme konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 230 yaşlımız bugün kurumlarımızda barınıyor. 150 korunmaya muhtaç çocuğumuz sevgi evlerimizde, çocuk evlerimizde ve koruyucu aile yanında barındırılıyor. Bunun yanında yine kadınlara yönelik çalışmalarımızda 2 binin üzerinde okulu bırakmış kadınımızı eğitime kazandırdık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da il ve ilçedeki fakir ailelerin yardımına koşuyor."

Geçen yıl yapılan yardımların 65 milyon lirayı geçtiğini anlatan Öz, "Bu yılın ilk 6 ayı itibarıyla 35 milyon liraya yakın yardımımız oldu. Dolayısıyla  bütün yönleriyle sosyal yardım ve hizmet faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

Öz, amaçlarının mümkün olduğu kadar herkese ulaşmak olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzon'da sokaklarda yaşayan nüfusumuz yok. Devlet kimsesizlerin kimsesidir. Dolayısıyla hiç kimsenin mağdur olmaması için bu hizmetlerden uzak kalmamaları adına çalışıyoruz. Trabzon'da bu anlamda hayırseverlerimizin de ciddi destekleri var. Dolayısıyla Trabzon'da sokakta kalan, sıkıntılı olan vatandaşımız yok."


Editör: Haber Merkezi