Honda’nın üretimini ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic Sedan, yollara çıkıyor. Başta iç pazar olmak üzere ihraç edileceği ülkelerde de büyük ilgi görmesi beklenen Civic Sedan Dizel, en son teknolojiye sahip 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunuyor. 24 Şubat’ta Honda bayilerindeki yerini alacak olan Yeni Civic Sedan Dizel, 121 bin TL’den satışa sunulacak.

24 Şubat tarihi itibariyle satışa sunulacak yeni Civic Sedan’ın Türkiye’de yeni satış rekoru kırmalarına yardımcı olacağını söyleyen Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2017 yılında Civic Sedan’ın yakalamış olduğu satış başarısı ile Türkiye’de satışlarımızı %29 oranında artırarak tarihimizdeki en yüksek satış rakamına ulaştık. Bu yıl da müşterilerimizin uzun yıllardır yollara çıkmasını beklediği dizel motorlu Civic Sedan ile yeni bir tarihi rekor kıracağız” diye konuştu. Civic Sedan Dizel’in ilk etapta 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile yollara çıkacağını ancak yılın ikinci yarısından itibaren 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine kavuşacağı bilgisini veren Takuya Tsumura, “Manuel ve otomatik vites seçeneğine sahip dizel motorlu Civic Sedan modelimizden yılsonuna kadar 32 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de test edildi
Civic Sedan ürün gamının en yeni üyesi yeni Civic Sedan Dizel; güçlü, ilgi çekici ve etkili bir sürüş deneyimi sunmak için özel olarak geliştirilen, tamamen yeni i-DTEC Turbo dizel motoru müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yeni Civic Sedan Dizel bünyesinde barındırdığı konsept, yaklaşım ve teknolojilerle Honda’nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, aynı zamanda markanın Avrupa pazarına ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor. Geliştirme sürecinde Türkiye, İngiltere ve Almanya’da yol testleri gerçekleştirilen yeni Honda Civic Sedan Dizel, Türkiye’de üretilerek Avrupa’ya ihraç edilmeye devam edecek.

3,4 litre yakıt ile 100 km’lik yol
Honda’nın 120 PS gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic Sedan’a atak bir sürüş karakteri kazandırıyor. Honda mühendisleri daha verimli bir motor elde etmek için yeni üretim süreçleri geliştirdi, farklı malzemeler ve yeni nesil birleşenler kullandı. Gelişmiş teknolojiler yardımıyla düşük emisyon ve NOx değerleri sunan 1.597 cc hacimli sıralı dört silindirli i-DTEC turbo dizel motor 4.000 d/d’da 120 PS güç ve 2.000 d/d’da 300 Nm tork üretiyor. Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic Sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşıyor. Güncel NEDC test normuna göre 91 gr/km CO2 emisyon salınımı gerçekleştiren Civic Sedan Dizel, 100 km’de sadece 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşıyor.

Editör: Haber Merkezi