Ukrayna gerginliğinin dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının ardından azalması ve Avrupa merkez bankası Başkanı Mario Draghi'nin kritik açıklamaları öncesi doların euro karşısında düşmeye devam etmesi dolar/TL'yi bir eşiğin altına daha düşürdü.

Güne 2.0840 TL'den başlayan dolar 25 Aralık'tan bu yana ilk kez 2.08 TL'nin altına düşerek 2.0790 TL'den işlem gördü.

Dün ABD Kongresi'nde sunum yapan ABD Merkez Bankası Janet Yellen gevşek para politikasına devam edilecceğini söylemişti. Bu mesajlarla birlikte dolar uluslararası piyasalarda diğer para birimlerine karşı değer kaybetmeye devam etti.

Euro/dolar paritesi bugün de yükselmeye devam ederken 1.40 sınırına dayandı ve Draghi'nin açıklamaları öncesi 1,3929'a kadar yükseldi.

DRAGHİ DOLARIN SEYRİNİ BELİRLEYECEK
Saxo Capital Uluslararası Piyasalar Uzmanı Burak Demirpehlivan doların önemi bir desteğin altını gördüğünü söyledi. Demirpehlivan "Dolardaki düşüşte Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin etkisi var. Draghi'nin faiz indirimi yapmayacağı ihtimali yüksek. Türkiye'nin iç dinamiklerinden çok küresel bir olgu dolardaki son düşüş. Güney Afrika Randı da dolara karşı yükseliyor. 2.0880 TL önemli bir destek noktası. Şu aşamada dolarda biraz daha aşağı seviyeleri görebiliriz. Draghi'nin açıklamalarından sonra doların seyri netleşecektir. ABD'de faiz dalgalanması düşük noktada. Ancak ABD'nin faizi ne zaman artıracağı halen önemini koruyor" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi