Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
Bu seçimin neticeleri hayırlı olsun. Bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum.

Biz Türkiye'de demokrasi saatinin tıkır tıkır çalışmasından yana olan taraftayız. Demokrasi saati 31 Mart'ta çalışmadı. Detaylara girecek değilim. Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz.

Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı, yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul'da adalet, eşitlik, sevgi olacak. İstaf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek.

Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri olgunlukla geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum.

Türkiye'deki yakın coğrafyadaki bazı ülkelerine benzetmekte olan ülkere işin aslını öğrettiniz. Teşekkürler İstanbullu hemşerilerim.

Sevgili eşime oğullarıma kızıma sevgili anne babama ve tüm aileme, İYİ Parti'ye, partime, il ve ilçe başkanlarımıza, sahada çalışan üyelerimize, İstanbul Gönüllülerine, HDP seçmenlerine, AK Parti seçmenlerine, MHP, DSP seçmenlerine, tüm siyasi parti seçmenlerine, vatandaşlarımıza, ister Türk, ister Kürt, ister Çerkes ister Ermeni kısaca bu memleketin asil vatandaşlarına, İstanbul'un çocuklarına, gençlere, annelerimize, ninelerimize, ilk günden beri günden beri yanımda olan sosyal medya ekibine, nasın danışmanımıza, yanımda olan koruma arkadaşlarıma, sahada meydanlarda çalışan partililerimize, türkü bestelen, arayan, soran, fikir veren tüm insanlara, 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum.

Hiç kimseyi ayırmadan dışlamadan çalışacağım. Vatandaş bana İstanbul'da işsizlikle seferberliğini, yeşil alanlarla donatma seferberliğini başlatmak ve sonuca ulaştırmak için bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en değerli en onurlu görevdir.

Bu sonuçlar Türkiye için var olan pek çok ön yargıyı yok etmiştir.  Sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Artık ön yargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Bu kenti tek başıma yönetecek değilim.

Millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir.

Değerli milletim, kıymetli İstanbullular, partiler kutsal değildir.

Temel amacı milletinin kalkınması ve mutluluğu için var olan yapılardır. Partiler amaç değil hizmette araçtır. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak milletin üzerinde bir yere konumlandırmak asla doğru değildir. En büyük millettir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

İstanbul'daki tüm adaylara teşekkür ediyorum. 

Editör: Haber Merkezi