CHP’li milletvekilleri İlhan Kesici, Ahmet Kaya, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Nihat Yeşil, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti. Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Başkanı Burhan Bayraktar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek olarak emeklilerin sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Başkanı Bayraktar, “Sosyal güvenlik, evrensel bir hak ve gelecek güvencemizdir. Eşitlik ilkesi, sosyal güvenliğin en temel normudur. Sigorta mevzuatımızda yapılan değişiklikler, norm ve standart birliğinden giderek uzaklaşılması, emekli aylıklarında farklılıkları da artırmıştır” dedi.

UYUM YASALARI ÇIKARILMALI
Başkan Bayraktar, çözüm bekleyen talepleri ise şu şekilde sıraladı: “Aylık hesaplanma parametreleri değiştirilmeli, intibak sorunu çözülmelidir, emekli aylıklarına yapılan zamlara yeni sistem getirilmeli, Yetersiz olan ek ödemeler günün koşullarına göre yükseltilmeli, katkı payları emeklilerden alınmamalı, evi olmayan emeklilere TOKİ projesinin kapsamı genişletilmeli, emekli ikramiyeleri artırılmalı, emekli promosyonları güncellenmeli, yaşlılar için uyum yasaları çıkartılmalı.”

Editör: Haber Merkezi