Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİDİR
"ABD'nin Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimleri olduğuna yönelik haberleri üzüntüyle izledik. Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.

DEAŞ ile işi bitirdi bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail'de iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Ve biz kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir. Amerika'daki bölgedeki sorunları daha derinleştirecek böyle bir adım atmaması konusunda buradan bir kez daha ikaz ediyoruz. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir adım atamazsınız.

ABD'nin başkent Kudüs planı devreye girerse İsrail ile diplomatik ilişkilerimizi koparırız.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI LİDERLER ZİRVESİ'Nİ İSTANBUL'DA TOPLAYACAĞIZ
Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler sürerken İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması değil, uluslararası hukukun ihlali değil insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. İslam işbirliği teşkilatı dönem başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa, hemen 5-10 gün içerisinde İslam işbirliği teşkilatı liderler zirvesini İstanbul'da toplayacağız. Ve sadece bununla da kalmayacağız. Çok daha önemli etkinliklerle tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Zira sıradan bir olay değil bu olay."

Editör: Haber Merkezi