Parti, geçmişten bugüne gelen problemlerin Van, Bitlis, Erzurum, Trabzon, Kars ve Ardahan’ın Ermenistan’ın yeniden yapılandırılması sürecinde Ermenistan’a verilmesiyle çözülebileceğini belirtti. Partinin Batı Amerika Bürosu, 49. Bölgesel Kongre’de, kendi taleplerine dair organizasyon şemasını tanımlayan beyanı oybirliğiyle kabul etti.

TÜRKÇESİ YAYINLANDI

Fransız-Ermeni sivil toplum kuruluşu "Yerkir Europe" tarafından hazırlanan ve Türkiye’den Anadolu Kültür’ün ortaklığıyla yürütülen REPAIR-Ermeni-Türk İnternet Platformunda beyanın Türkçeleştirilmiş hali yayımlandı. Bildiride çeşitli iddialara yer verildi, Türkiye'de Ermeni meselesi konusunda BDP'nin attığı adımların desteklenmesi gerektiği kaydedildi.


TALEPTE BDP'NİN ROLÜ

Bildiride, "Türkiye’deki Kürt nüfusunun lider partisi BDP, parti içinde Ermeni Soykırımına dahil olan Kürt nüfusunun rolü için Ermenilerden özür dileme ve Soykırımı tanıma adına bir platformkurarak yapmış olduğu resmi kabul süreci tanınmalı ve teşvik edilmelidir; BDP’nin bu girişimi, Ermeni Ulusu’nun mülki haklarını yeniden vermeyi deneme planıdır” denildi
Editör: Haber Merkezi