Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB), İŞ-KUR ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde açtığı Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler için Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde küçük bir tören düzenlendi. Törene TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz, İş-Kur Müdürü Mustafa Sezgin ve Okul Müdürü Süleyman Değirmenci katıldılar.Okul Müdürü Süleyman Değirmenci bu tür kursları önemsediklerini belirterek bu ve buna benzer her türlü kursun okullarında açılması için istekli olduklarını söyledi.
İş-Kur Müdürü Mustafa Sezgin de il müdürlüğü olarak bu tür kursları devamlı düzenlediklerine dikkat çekerek kursların bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Sezgin “ Bu kursları yapmaya gayret ediyoruz. Yeter ki insanlara yardımcı olalım. Bizim için öncelikli olan bayanlarımızdır.
Ayrımcılık yapıyoruz doğrudur. Hakikaten bayanlarımızın çalışması gerekiyor. Hem de erkeklerden daha iyi çalışıyorlar. Bu kursları bundan sonra da açmaya gayret göstereceğiz” dedi.
TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz ise ilk kez Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındık seçme elemanı kursunu bir program olarak açtırdıklarını ifade ederek bunun diğer illerimize de örnek olduğunu söyledi. Bu kurslardan sonra ilgili işletmelerin sertifikalı, eğitimli kursiyerleri çalıştırmayı tercih ettiklerine de değinen Erüz, UMEM kurslarının işletmelerimize avantaj sağlayarak istihdama olumlu katkıda bulunduklarının altını çizdi.
Editör: Haber Merkezi