Hayati İnanç ‘Can Veren Pervaneler’ adlı program ile şiirin penceresinden hayata bakarak Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Şiirle birlikte ilahi aşkı da inceleyen İnanç, gecede şiirler okudu, divan edebiyatından örnekler verdi.

Geçmişte bir yerlerde yazılmış, bugün üstü hayli tozlanmış; kendi tabiriyle “zengin ve öksüz” olarak tanımladığı divan edebiyatını insanlara sevdirmeye çalışan İnanç, “Kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biri de divan edebiyatıdır. Kıymetini bilemediğimiz, redd-i miras yoluyla ortadan kaldırmaya çalıştığımız, bu edebiyatı öğrenip rahatlıkla anlayan, yabancıları bile ‘Böyle mükemmel bir edebiyatı dünyaya nasıl tanıtamazsınız?’ diye şaşırttığımız bir edebiyat. Dünyanın gıpta ettiği, 600 yıl dünyaya insanlık dersi veren, fakat bizim bir çırpıda silip atmaya çalıştığımız bir cihan devletidir Osmanlı. Divan edebiyatı da onun aynadaki görüntüsünden başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların büyük beğeni ile dinlediği İnanç Trabzon’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın sonunda İnanç’a katkılarından dolayı plaket verildi.

Avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapan "En değerli iş insana yatırım" diyerek klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmak hayat tarzı olan İnanç, TRT de "Can Veren Pervaneler" programını sunuyor.
Editör: Haber Merkezi