Meclis, 14 Şubat saat 14.00’te başladığı mesaisini bu sabah saat 10.00 sularına kadar sürdürerek 20 saatlik çalışmayla kanuna noktayı koydu.

Ak Parti’nin verdiği önergelerle kanunda birçok değişiklik yapıldı, ancak Adalet Bakanı’nın kurulu yeniden yapılandırması ve süreçlerde güçlü şekilde yetkilendirilmesini içeren temel düzenlemeler değişmedi.

Kavgalı oturumlarda küfürler, hakaretler havada uçuştu, tekme ve yumruklarla milletvekilleri yaralandı. Burnu kırılan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün Başkent Üniversitesi Hastanesi’ndeki müşahedesi öğle saatlerine kadar sürecek. CHP, görüşmeleri yavaşlatmak amacıyla sabaha karşı kapalı oturum istedi. Kapalı oturum önergelerinin görüşmeleri de 2 saate yakın sürdü. Meclis, geçmişte sabaha kadar süren benzer kavgalı oturumları 8 yıllık temel eğitim, MİT Kanunu’nda kaçak bahis düzenleme ve 4+4+4 yasası gibi sancılı kanunlarda yaşamıştı.

TAŞ OLSA ERİR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, teşekkür konuşmasında muhalefeti eleştirerek “Şu grup öyle bir sabırla dinliyor ki her kalkan küfrediyor, hakaret ediyor. Hırsızdır diyor neler diyor. Taş olsa erir, sizler olsanız neler yaparsınız. Sabırla oturduk arkadaşlar. Burada o kadar çok şey söylendi ki. Allah’ın izniyle herkes görecek, 30 Nisan da uzak değil, 30 Mart... 1 Nisan’da burada göreceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi