Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni vergi indirimleri iş dünyasında olumlu karşılandı. Koronavirüsten etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda KDV oranlarında yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yapılan indirimlerin, ikinci çeyrekteki kayıpların telafisi sağlayarak, son iki çeyrekteki büyümeyi hızlandıracağı öngörülüyor.

BAYRAM HAREKETLİĞİ
Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 1 ay daha uzatılırken, gerçekleştirilen KDV indirimleri ile birlikte önümüzdeki dönemde özellikle turizm ile yeme-içme sektöründe haziran ayında başlayan canlanmanın hızlanması bekleniyor. Turizm sektöründe, pandemi sürecinde alınan kararlar ve bayram nedeniyle yaşanan hareketliliğin vergi indirimi ile yıl sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

İŞE YARAYACAK!
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının kovid sonrası iyileşmesinin en etkili hamlelerinden birisinin yapıldığını, salgına karşı KDV indiriminin işe yaracağını vurguladı. Avdagiç, KDV indiriminin, olası ikinci dalgaya karşı iş dünyasının küresel rekabet gücünü artıracağını da söyledi.

Editör: Haber Merkezi