Ziyaretler esnasında faciada babasını kaybeden 9 yaşındaki Şennur Sarı'nın okuduğu şiir yürekleri dağladı.
 
Beraberinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ve bakanlık yetkilileriyle, saat 16.00'da bir süre önce mahalleye dönüştürülen Köseler Köyü"ne gelen Bakan Faruk Çelik, maden kazasında ölenlerin evlerini tek tek ziyaret edip, 'başsağlığı' dileğinde bulundu.
Bakan Çelik, madende yaşamını yitiren işçilerden Selahattin Kayrak'ın evini ziyareti sırasında sitemle karşılaştı. Kayrak'ın üvey ağabeyi Mustafa Ali Bilir'in sitemi üzerine Bakan Çelik, "Türkiye'nin yüreğini yaktı bu olay. 76 milyon insanın kalbi sizin için çarpıyor" dedi.
Bunun üzerine Bakan Çelik'in sözünü kesen Bilir, "Bakanım orası öyle de, yıllardan beri hep, 'Halledeceğiz, gözünün yaşına bakmayacağız' deniyor. 3-4 sene önce tedbirler alınsaydı da bu olay yaşanmasıydı daha iyi değil miydi? Biz ekmek değil, ana-baba istiyoruz. Arkamızda destek istiyoruz. Her şey olup bittikten sonra bizi yönetenler, 'halledeceğiz' diyor. Sadece sizin hükümet değil. Gelen hükümetler aynı. Mesela Zonguldak'ta olan faciada da 'gözünün yaşına bakmayacağız' dendi. Hep aynı şeyler. Bu acıları, Türkiye olarak hep yaşacak mıyız? Kimsenin gözünün yaşına bakılmasın. Gereği neyse yapılsın. Ama Türkiye'de gerçekten biz bunları yaşıyoruz. Rüşvetle de her şey halloluyor bazı yerlerde" dedi.
 
BAKAN ÇELİK TESKİN ETMEK İSTEDİ
 
Bakan Çelik ise, Bilir'in bu sözleri üzerine, "Bütün devlet burada şimdi. Bu tarihimizin en büyük acısı. Allah metanetinizi arttırsın, Allah sabır versin. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bunu bilmenizi istiyorum" sözleriyle aileyi telkin etmek istedi. Ancak Bilir bu kez de, "Ama tahmin etmiyorum. Yine her şey örtbas edilecek" diyerek son noktayı koydu. Daha sonra, taziye ziyaretine gelen gençlerden Onur Dağlı, yaşamını yitiren madenciler için dua ettirdi. Kayrak Ailesi'nin ardından Bakan Çelik, ocağına ateş düşen mahallelediki diğer 13 aileyi de ziyaret etti.
 
İŞÇİLERDEN ŞOK İDDİA
 
Bakan Faruk Çelik, taziye ziyaretinin ardından Köseler Camisi'nde ikindi namazını kıldı. Bakan Çelik, namazın ardından tekrar köylülerle bir araya gelip, bir süre sohbet etti. Madende 2.5 yıldır çalışan 23 yaşındaki Mustafa Gülenç, olaydan sonra kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyip ciddi iddialarda bulundu. Gülenç ve madendeki çalışma arkadaşları, "İki üç haftadan beri yerin altından sıcak kömür çıkıyordu, ama ilgilenen olmadı. Üretim durdurulmadı. Kömür ayakta kızışma yapıyordu. Olaydan, 2 hafta önce bunu hissettik. Emniyetçilerde gelip görüyordu. Emniyetçi gelip, 'boşaltın burayı' diyordu. Üretim amiri ise 'üretim devam edecek' diyordu. Yani ihmal amirlerde" dedi.
Bakan Çelik ise bu iddialar karşısında, "Allah Allah, bunları bir not alsanız ya. Yani sizin yüzünüz yanıyor muydu, tavanlardan mı sıcak geliyordu. O zaman yangın aşağıdan çıktı demek ki. Çok farklı bir şey bu" dedi. Beraberindekilerin "Olayın rengi değişiyor" dediği Bakan Çelik, işçileri dinleyip bir takım sorular sordu. Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra mahalleden ayrıldı.
 

ÖLEN MADENCİNİN KIZINDAN AĞLATAN ŞİİR
 
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında babasını kaybeden 9 yaşındaki Şennur Sarı'nın okuduğu şiir yürekleri dağladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in taziye ziyaretleri sırasında yetim kalan çocukların üzüntüleri yüzlerinden okundu. Bakan Çelik 'Sizlere Başbakanımızın selamlarını getirdim devletimiz acılarınızı paylaşmak için burada belki hiç bir şey kaybettiğiniz evlatlarınızı, eşlerinizi geri getirmeyecek ama en azından acınızı paylaşarak azaltmaya katkı sağlayacaktır. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak siz emanetlerimize sahip çıkacağız. Maaşlarınız Salı gününden itibaren bağlanacak" dedi.
Faciada ölen madencilerden Evren Sarı'nın Köseler İlkokulu 2'inci sınıf Öğrencisi Şennur Sarı, okuduğu şiirle yürek burktu. Şennur'un yürekleri burkan 'canım babacığım' adlı şiiri şöyle: 'Seni çok seviyorum- Orada mutlu mesut yaşayacaksın- Biliyorum sen cennette yatıyorsun- Biz seni her gün bakmaya geleceğiz- Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız- Sen de üzülme tamam mı babacığım- Küçük yaz demiştin ya yazıyorum- Canım babacığım seni çok çok seviyorum- İyi uyu tamam mı- Toprağın bol, mekanın cennet olsun.'
Editör: Haber Merkezi