Rize Valiliğinin himayeleri ve Rize Dernekler Federasyonu’nun (RİDEF) organizasyonu ile “Kardeşçe Buluşalım, Çayla Sohbet Edelim” sloganıyla, “Yaylaların ve yağmurun şehri Rize İstanbul’da” ana temasıyla düzenlenen 11.Rize Tanıtım Günlerinin Sosyal sorumluluk projesi olan “Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı” özel programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak hemşerilerine destek verdi.

Erdoğan’ın da yoğun programına rağmen İstanbul Maltepe’de katıldığı programda konuşan RİDEF Başkanı Recep Albayrak “11.Rize Tanıtım Günleri’nin organizasyonunun amacı kültürler arası kaynaşmayı sağlamak, yerel ve kültürlerimizi tanıtmak, kent kültürüne entegre etmek, millî birlik ve beraberliği pekiştirmek, gönül köprüleri kurarak kardeşlik hukukunun güçlenmesine vesile olmak, tarihini ve kültürünü bilen insan odaklı millî birey yetiştirmek ve millî direniş davasının muzaffer olmasına hizmet etmektir.” dedi.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPILDI
11. Rize Tanıtım Günleri’nde önceki yıllara göre daha nitelikli ve bütünleşik projeler hazırlandı. Rize’nin ilçelerinin tanıtımlarının yanı sıra kültür, sanat, turizm, folklor tanıtımları, yöresel lezzet sunumlarının yanında akademik çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri ve kardeşlik buluşmaları yapıldı.

Genç RİDEF tarafından” Zihinlerde Bilgi Gönüllerde Sevgi Oturumu ve RİDEF Kadın Kolları KaradenİZ Bırakan Anneler Projesi” gerçekleştirdi. Millî birlik ve beraberliği pekiştirmek, kardeşlik hukukunu güçlendirmek için Elazığ Dernekler Federasyonu ile “Kardeşliğin Adı Gakkoş Çay ve Muhabbetin Tadı Ne Hoş” programı da hayata geçirildi.

İÇELİM RİZE ÇAYI
11. Rize Tanıtım Günleri içerisinde “Bırakalım Sigarayı İçelim Rize Çayı” programı da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada “Bugün burada bir karar vermemiz lazım. Bu melaneti bırakalım, kendi kendimize zarar veriyoruz. Hem kasaya, hem keseye, hem vücuda… Yazıktır, günahtır. Bu israf. Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır.” diyerek hemşerilerine telkinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine istinaden Rİ- DEF Başkanı Recep Albayrak da “Cumhurbaşkanımızın mücadelesinin tekrar yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi