SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - AK Parti milletvekillerince sunulan, Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edilerek kanunlaştı. Teklifin ikinci maddesine göre Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca uygun görülenler iki ay içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilecek. Turizm işletmelerinin yanına ek lojman binaları da yapılabilecek.

İŞLETMEYE VERİLEBİLİR
Bu teklife göre, Orman Genel Müdürlüğü sabit kıymetlerine alınan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olan mesire yerlerinin yatırımcılara tahsisi de Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisinde olacak. Yine turizm alanlarında yol, su, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi altyapı yatırımları yapılabilecek. Bu hizmetler bakanlıkça yatırımcıya tahsis edilecek, işletilecek ya da işlettirilecek.

PEŞKEŞ ÇEKİLEBİLİR
Kanunlaşan yasa teklifinde yer alan ‘mesire alanlarının yatırımcıya tahsisi’ ifadesi, orman alanlarının yatırımcıya peşkeş çekilebileceği şüphesini beraberinde getirdi. TMMOB Orman Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mahmut Bayramoğlu, “Bu teklif ormanların ticari konu edilmesinde son nokta. Teklifin gerekçesinde de belirtildiği gibi yapılmak istenen yabancı yatırımcıyı çekerek ormanları paraya çevirmek” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi