Daha önce Almanya’nın farklı kentlerinde eserlerini sergileyen sanatçı, bu kez Dortmund’da yoğun bir sanatsever topluluğunun önüne çıktı.

Eserlerinde Karadeniz bölgesinin doğal güzelliğini öne çıkaran Aktürk, tuvallere ağırlıklı olarak yağlı boya akrilik çalışırken, sulu boya ve karakalem resimleri de sanatseverlere görücüye çıktı. Sergi 5 gün süre ile ziyaretçi akınına uğradı. Dortmund-Trabzon Günleri ev sahiplerinden, Dortmund Anakent Belediye Başkanı Ulrich Sierau, Trabzon B.Ş Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, ve Ayşe Sula Köseoğlu, eski bakan Faruk Özak, T.C Essen Başkonsolosu M.Kemal Basa sergiyi ziyaret ederken, hayranlıklarını dile getirip, sanatçıya başarı dilediler.
Sanatını öğrencilerine aktarıyor

Wupertal ve çevresinde bazı Türk derneklerinde resim öğretmenliği yaparak, resim sanatını yeni nesillere aktarmaya çalışan Necmiye Aktürk, “sanatı yaşatmanın, resim sanatını sevenlere bir şeyler katabilmenin mutluğunu yaşıyorum” dedi. Aktürk, ayrıca 9. Sergisi olan Dortmund kentinin Westfalen Fuar alanında gördüğü yoğun ilgi dolaysı ile “başta, siyasiler, bürokratlar olmak üzere, tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi