Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komando timleri; Giresun, Ordu, Trabzon ve Tokat'ta eş zamanlı olarak insansız hava araçları (İHA) destekli kış operasyonu yürütüyor. Gerçekleştirilen operasyonda, Gümüşhane'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen depo bulundu.

VALİLİK AÇIKLADI
Gümüşhane Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığının koordinesinde, Kürtün Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı unsurlarınca, Kürtün ilçesi Kızılali Dağı bölgesinde Şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

SIĞINAK BULUNDU
Açıklamada, ekiplerin arama tarama faaliyeti sırasında, 4 Eylül 2018'de yapılan operasyonda bulunan sığınağın 40 metre doğusunda ormanlık alanda toprağa gömülü vaziyette bölücü terör örgütü mensuplarına ait çeşitli gıda malzemeleri, tıbbi ilaçlar, örgütsel dokümanlar ve silah üstü termal kameranın da olduğu bir metrekarelik depo bulunduğu kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi