Bilim Kurulu Üyeleri, koronavirüs salgınından korunmak isteyenlere hayat kurtaran tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, “Sokağa çıkma yasağı herkes için zor ancak bu kadar emek boşa gitmesin. Komşunuzla dahi bayramlaşmayın” derken Prof. Dr. Levent Yamanel ise, “Virüsten korunmak istiyorsak virüse karşı dijital bayram geçireceğiz” dedi.

4 GÜN BELİRLEYİCİ
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, “Vatandaşlarımız sosyal mesafeye dikkat etsin, apartman içi ziyaret yapmasın. Birbirlerini görüntülü arasınlar. Hiçbir şekilde ev ziyareti, ev oturmalarını önermiyoruz. Salgına karşı bugüne kadar aldığımız önlemler artık sonuç vermeye başladı. Bu 4 gün çok belirleyici olacak” açıklamasında bulundu.

ZİYARET ETMİYORUZ
Prof. Dr. Levent Yamanel ise, “Bayramda 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Bu kısıtlamanın sebeplerinden biri de insanların bayramı fırsat bilerek sosyal mesafe kuralını ihlal etmelerinin önüne geçmek. Bu bayramda kimseyi ziyaret etmiyoruz. Üst komşuyu bile. Ziyaretçi de kabul etmiyoruz. Yan komşumuzu bile. Bayram tebriklerini bu kez dijital ortamlardan yapacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi