Pakistan televizyonları yerel saat 02.30’da Allama Igbal Uluslararası Havalimanı’na inen Erdoğan’ın gelişini canlı yayında verdi. Erdoğan’ı Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif askeri törenle karşılarken 19 pare top atışı yapıldı. Askeri bando havai fişek gösterisi altında ‘Katibim’ ve ‘Bir Şarkısın Sen’ parçalarını çaldı. Televizyonların yayınları Erdoğan otele gidene kadar devam etti. Lahor’daki ilk gün de renkli görüntülerle başladı. Erdoğan’ın kaldığı PC Hotel’in önündeki yol kesildi ve ağır silahlı askerlerin kontrolünde vatandaşlar otelin önüne alındı. Türk ve Pakistan bayraklı binlerce Pakistanlı, Erdoğan ve Türk heyetinin geçeceği yollara gül döktü.

Erdoğan ve Şahbaz Şerif ile birlikte gittiği Aitchison Koleji’nde de askeri törenle karşılandı. Erdoğan Lunabit burada Pakistan eyaletlerini temsil eden 20 stanttan oluşan kültür köyünü ziyaret etti. Yerel dans gösterilerinin yapıldığı alanda renkli görüntüler yaşanırken, Erdoğan’a burada pencap takkesi takıldı. Erdoğan ve Şerif daha sonra atların çektiği faytona binerek kolejin bahçesini gezdi. Şahbaz Şerif, Erdoğan’a Lastorlant isimli bir at hediye etti. Atın sertifikasını Başbakan’a sunan Şerif, atın geçmişi hakkında bilgi verdi. Erdoğan, kendisine yapılan karşılama ile ilgili “Çok güzel, alışılmışın dışında bir eğlence ve oyuna şahit olduk. 

Yapılan bütün hazırlıklar ve hediye edilen at için Şahbaz Şerif’e teşekkür ederim” dedi. Erdoğan, atın babasının Polonyalı annesinin Pakistanlı olduğunu söyledi. Başbakan ile eşi Emine Erdoğan, daha sonra helikopterle Lahor’a 35 kilometre mesafedeki Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in evine giderek öğle yemeğine konuk oldu. 
Editör: Haber Merkezi