Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valiliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin, yeni  askerlik sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler hatırlatılarak, yeni  sistemin ne zaman hayata geçirileceği sorulan Akar, şu yanıtı verdi:
Basında yer alan haberlerde bazı olasılıklardan, ihtimallerden,  faktörlerden bahsediliyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor. Her konu ilgili  kurumlarımız, bakanlıklarımızla değerlendiriliyor. Öngörülebilir bir sistem  üzerinde çalışıyoruz. Bir taraftan ülkemizin ve milletimizin güvenliğini  sağlayarak yükümlülük hizmetini yerine getirmek düşünülürken, diğer taraftan da  gençlerimizin eğitim ve mesleki ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Bunların hepsini  en optimal şekilde düzenleyecek bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Birtakım  ihtimallerden, imkanlardan, bazı hareket tarzlarından bahsediyoruz. Bunlar  tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı katına sunulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın  değerlendirmelerine, onaylamalarına müteakip işlem ilerlemeye devam edecek. Bu  konuda çalışıyoruz, herkes müsterih olsun. Gerçekten, bütün boyutlarıyla konu  çalışılmakta. İnşallah ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı bir sonucu  yakın bir zamanda belirleyeceğiz ve bunu da halkımızla paylaşacağız."

Bakan Akar, Vali Şehmus Günaydın ile görüşmesinin ardından Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçerek, Başkan Mustafa Çelik ile de görüştü. 

Editör: Haber Merkezi