MÜFETTİŞLER  DENETLEMEDE

17 Aralık operasyonları kapsamında  Trabzon'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile birlikte İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan rütbeli ve rütbesiz 275 personelin görev yerinin değiştirilmesiyle yaşanan sarsıntı etkisini sürdürüyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde şimdi de şubelere müfettişler gelmeye başladı. Müfettişler ilk olarak KOM Şube’nin yürüttüğü ve yürütmekte olduğu dosyaları denetlemeye başladı.

DİNLEMELER SORULACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettişlerin KOM’da yapılan denetlemenin bitmesinin ardından İstihbarat Şubesi’ni de denetleyeceği öğrenildi. Müfettişlerin ayrıca “Selam terör örgütü” adı altında Trabzon’da tespit edilerek telefonları dinlenen bin 119 kişiyle ilgili evrakları da inceleyerek, dinlemelerde görev almış personelleri sorgulayacağı öğrenildi. Bugüne kadar yapılan dinlemelerin usulsüz olup olmadığı konusunda rapor tutulacak.

Adana operasyonu Trabzon’da açığa aldırttı

Adana'da yasadışı dinleme operasyonu kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde görev yapan emniyet amiri A.A. da dün  gözaltına alındı. 2 yıl önce Adana’dan Trabzon'a tayin edilen A.A.’nın evinde arama yapıldı. Savcılığa sevk edilen A.A., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün talimatıyla, açığa alındı.
Editör: Haber Merkezi