Trabzonspor’un eski Başkanı ve Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta’nın, Sarıyer İstinye’deki boğaz manzaralı araziye hastane yapma talebi reddedildi. Eski başkan Usta kararın ardından büyük şok yaşadı.  

NELER OLMUŞTU
İstinye’deki Boğaziçi geri görürüm sınırları içinde kalan 127 bin metrekarelik bölge, 1997 yılında Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü'ne verilmişti. Boğaza nazır, büyük bölümü yeşil alan bu bölgede Yaban Hayvanları Müzesi, 3 adet trap-skeet atış poligonu, misafirhane, havalı silahlar atış poligonu, 3 adet tenis kortu ile idari binalar bulunuyor. Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, bu bölgeye spor hastanesi yapmak için girişimde bulundu. 

2016 yılında, AK Partili eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş döneminde arazinin imar planı değiştirilerek “kentsel ve bölgesel büyük spor alanı” olan araziye spor hastanesi yapımının önü açıldı. Bu plan değişikliği koruma kuruluna gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ulaşan plan 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygun bulunmadı. 2017’nin Mayıs ayında plan İBB Meclisi’ne geldi ve kurul tarafından uygun bulunmamasına rağmen AKP’li üyeler tarafından oy çokluğuyla değişiklik kabul edildi. İBB Meclisi’nden geçen plan değişikliği bu kez, 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından da 31 Ekim 2017 tarihinde kabul edildi. Kadir Topbaş’tan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı olan Mevlüt Uysal döneminde de 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun “uygundur” kararı plana işlendi. 

10 Ocak 2018 tarihli plan oylaması sırasında tartışma çıkmış ve CHP'nin o dönem İl Meclis Üyesi olan Hüseyin Sağ, “Tabiat varlıkları komisyonu bir öyle, bir böyle karar veriyor ve İstanbul'un imarını bunlar yönetiyor. Halkın kullandığı spor alanı şimdi özel spor hastanesi oluyor. İhtiyaç varsa kamu yapsın spor hastanesini. Neden Medical Park'a verip özelleştiriyorsunuz?” diye tepki göstermişti. 

Bu tartışma sonrasında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AK Partili Başkanı olan Hadi Diler de emsalin düşürüldüğünü ve arazinin sadece 50 bin metrekaresine yapılan protokol ile ilgili kuruluşa verildiğini söylemişti. Diler konuşmasında bir spor hastanesine de “ihtiyaç” olduğuna dikkat çekmişti. 

(Oda Tv)

Editör: Haber Merkezi