Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fenerbahçe’nin 2 yıl Avrupa kupasından illegal bahis men edilmesi cezasına ilişkin, "Türkiye’de şike lobisinin, Ermeni lobisinden güçlü çıktı." dedi.

        Mustafa Destici, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve UEFA Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu men cezasının Türkiye ve Fenerbahçe camiası adına üzücü olduğunu dile getirdi.

        Kararı ağır bulan Destici, bu kararın geri dönüşümünün olmadığının, futbolun bundan sonra temiz futbol ve fair play çerçevesinde oynanması gerektiğinin altını çizdi. Destici, Türkiye’de şike lobisinin, Ermeni lobisinden güçlü çıktığını söyleyerek, "Türkiye’de şike lobisi üç ayda iki kere meclisten kendi lehlerine olmak üzere yasa çıkarttı. Ermeni lobisi, sözde soykırım yasasını çıkartmak için yıllardır uğraşıyor." dedi.

        Meclisimizin bu yasaların önünü alarak UEFA ve CAS'ın böyle kararlar almasında etken olduğunu dile getiren Destici, "Kulüplerin birbirleri ile ilgili daha iyi açıklamalar yapması lazım." diye konuştu. Destici, son olarak Fenerbahçe’nin kendisini bu duruma düşüren yöneticilerden bir an önce kurtulup önüne bakması gerektiğinin ve Fenerbahçe camiasının beklentisinin de bu olduğunun altını çizdi.
Editör: Haber Merkezi