Trabzon’un unutulmaz isimlerinden eski TBMM Başkanı ve eski Trabzon Milletvekili Necmettin Karaduman, Trabzon Araştırma Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği geceyle anıldı. Necmettin Karaduman’ın eşi, kız kardeşi, torunları ve ailesi de gecede yerlerini aldı.

İstanbul’da Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Daza Odabaşı, Eski Trabzon Valisi Enver Hızlan, Eski Trabzon Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu, Eski ANAP Milletvekilleri Eyüp Aşık, Avni Akkan, Hasan İmamoğlu, Trabzon Kültür Derneği Başkanı Ergun Gürsoy, Eşay Öngür, Eski Trabzon Dernekler Birliği Başkanı Tahsin Usta, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eski Trabzonspor futbolcularından Necati Özçağlayan ve Hüseyin Tok ile siyaset dünyasının renkli simalarıyla birlikte Karaduman ailesi ve sevenleri katıldılar.

ARKADAŞLARI ANLATTI
Gece de yapılan konuşmalarda Karaduman’ı anlatan panelin oturum başkanlığını lise arkadaşı da olan Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruşen Keleş yaptı. Panelde Prof. Dr. Mehmet Haberal ile eski arkadaşları anılarını anlattılar ve Necmettin Karaduman’ın siyaset ve devlet adamlığı yaşamını konuştular. Eski Trabzon Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu konuşmasının bir bölümünde “Ben iş için Avrupa’da iken telefonla arayarak ‘Orhan seni Trabzon Belediye Başkanı olarak açıklıyorum.’ dedi. Ben de kendisine çok yoğun işlerim var dememe rağmen ‘Ben anlamam, Pazartesi seni açıklıyorum bilesin.’ dedi. Ben de emrivaki bir şekilde hiç aklımda yokken mecburen bu görevi üstlendim. İşlerimden dolayı çok zararım oldu ama iyi ki de bu görevi kabullenmişim çünkü maddiyattan çok manevi yönden çok şeyler kazandığımı anladım zamanla.” ifadelerini kullandı.

ONU BANA BABAM TANIŞTIRDI
Gecede konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu büyük alkışlarla karşılanırken Karaduman’ı şöyle anlattı: “Onu bana ilk olarak babam tanıştırdı. Sık sık bir araya gelerek çok nasihat aldım. Bu ülkede ondan öğrendiğim en önemli tecrübelerden biri de özellikle devlete hizmette birlerinin değil devletin ve halkın adamı olmam gerektiğidir. Hep dik durmam gerektiğini de söyledi bana. Trabzon Lisesi’nde iken hep kaleci olmak istemişimdir. Hatta o yıllarda şimdi milli takımımızın da teknik direktörü olan Şenol Güneş elimden tutmadı ve ben de kaleci olamadım. Ama siyasette İstanbul gibi mega bir kentte belediye başkanı oldum. Ben kişilerin değil halkın hizmetinde olmak için buradayım.”

MARAŞ İLE BÜYÜK KARDEŞLİK
Gece de sunuculuk yapan TRT sanatçılarından İbrahim Can da mikrofonda söylediği Maraş türküsüyle birlikte Kahramanmaraş-Maraş Trabzon kardeşliğinin nasıl başladığını anlattı. Necmettin Karaduman Maraş’ta yaptığı güzel işlerden dolayı Kahramanmaraş’ın en büyük caddesine Karaduman adının verilmesi için meclisten teklif gelince kendisi de meclis üyelerine ‘Bakın ben halen sağım ve yaşıyorum. Yaşayan bir adamın adının böyle önemli bir yere verilmesi doğru olmaz. Bakınız Trabzon’da en büyük caddenin adı Maraş Caddesi. Siz de buraya Trabzon adını verebilirsiniz.” diyerek o caddeye Trabzon Caddesi adının verilmesini önermiş ve kabul görmüştü. Gecede Trabzon Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Erdal Atalay ve üyelerinin önerisiyle Trabzon Havalimanı’nın adının Necmettin Karaduman olarak değiştirilmek istenmesi büyük alkış alarak benimsendi.

Editör: Haber Merkezi