20 yaşındaki Neslican Tay, üniversite sınavına iki hafta kala kanser olduğunu öğrendi.

Bacağındaki tümör nedeniyle üç kez ağırlaştırılmış kemoterapi gördükten sonra bacağı kesildi, ancak hayat enerjisini hiç kaybetmedi.

Tay, haziran ayının sonunda yayınladığı videoyla dördüncü kez kansere yakalandığını açıkladı ve sonuna kadar savaşacağını söyledi.

"BİR KEZ DAHA NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİZLERE GÖSTERECEK"
Şu an yoğun bakımda olan Neslican Tay için sosyal medyadan paylaşılan destek mesajlarının ardından, Medipol Sağlık Grubu'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican, bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek.” denildi.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA OLUŞTURULDU
Öte yandan Tay'a yardım etmek isteyenler, kan vermek için Twitter'da kampanya başlattı.

Beklenen kan bulundu, ancak solunum sıkıntısı yüzünden yoğun bakımda tutulmaya devam ediliyor.

NESLİCAN TAY KİMDİR?
Kanserle mücadele eden Neslican Tay, 1998 senesinde Bursa hayata gözlerini açmıştır. Hem ilkokul hem de lise öğrenimini Rize’de tamamlayan Neslican Tay, üniversite sınavına girmeye 2 hafta kala kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Bu nedenle kanser tedavisi görmeye başladığı için bir süre eğitimini yarıda kesmek mecburiyetinde kalsa da ilerleyen zamanlarda tekrardan üniversite sınavına girerek Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji bölümüne yerleşmeye hak kazanmıştır. Bir taraftan kanserle savaşırken diğer taraftan da eğitimini sürdüren Neslican Tay, Manisalı bir baba ve Rizeli bir annenin çocuğudur.

Editör: Haber Merkezi