Demirci ile Köprübaşı  ilçeleri arasında Demirci ilçesine 30 kilometre  mesafede bulunan 48 nüfuslu Bozköy Mahallesi'ndeki 29 seçmen, oy kullandı.

Sandık başına gelen 29 seçmen saat 08.00'den itibaren oylarını  kullanmaya başladı. Oy verme işlemi 32 dakika sürdü.

Çiftçilikle uğraşan mahalle sakinleri, oy verme işlemlerini  tamamlamalarının ardından tarlanın yolunu tuttu.Köyün en yaşlı seçmeni 86 yaşındaki mahallenin eski muhtarı İhsan Baş,  en genç seçmeni ise 18 yaşındaki yeğeni Ömer Dönmez oldu.Bozköy Mahalle Muhtarı İrfan Gönder, yaptığı açıklamada,  mahallenin önceki yıllarda 65 seçmeni olduğunu ancak bu sayının göçedenlerle  azaldığını belirtti.

Toplam 35 seçmenleri bulunduğunu ancak 6 kişinin hastalık nedeniyle  şehir dışında olduğunu aktaran Gönder, 29 vatandaşın oyunu kullandığını kaydetti.Gönder, oyunu kullanan vatandaşların arazideki işlerini yapmak için  tarlaya gittiklerini söyledi.

Mahallede oy kullanan en genç seçmen olan Ömer Dönmez ise 32 dakikada  seçim işlemlerini tamamladıklarını, 18 yaşını doldurduğu için ilk kez oy  kullandığını ve sandığın açılmasını heyecanla bekleyeceğini ifade etti.

15 SEÇMEN VARDI YARIM SAATTE BİTTİ
Öte yandan Gümüşhane'de kadın muhtarın yönettiği 15 seçmenli  Bandırlak köyünde oy verme işlemi yarım saatte tamamlandı.   Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Bandırlak köyünde kurulan 1114 nolu  sandıkta ise azalan nüfus nedeniyle 15 seçmenin tamamı, sandık başına giderek  oyunu kullandı.Eski okul binasından dönüştürülen muhtarlıkta oyunu kullanan  vatandaşlar, seçimin hayırlı olmasını diledi.

52 yaşındaki muhtar Ayşe Saltık, yaptığı açıklamada, 2  dönemdir köy halkının tercihini kendisinden yana kullandığını söyledi. Eşinin de köy camisinin imamlığını yaptığı belirten Saltık, köyde  yaklaşık 40 hane olduğunu aktardı.

Saltık, köy nüfusunun çoğunluğunun gurbetçi olduğu ve sürekli köyde  yaşayan insan sayısının azlığına dikkati çekerek, "Köyümüzde 15  kişi yaşıyoruz  ve 15 seçmenimiz var. Hepsi geldi, oyunu kullandı. Yarım saat içinde oy kullanma  işlemini tamamlandık. Demokratik hakkımızı kullandık. Vatana, millete hayırlı  olsun." dedi. Saltık, köyün en genç seçmeninin ise oğlu Emre Saltık olduğunu  sözlerine ekledi.

 Köyün en yaşlı seçmeni 85 yaşındaki Halil Saltık da çocukluğundan beri  Bandırlak köyünde yaşamını sürdürdüğünü belirterek, "15 seçmenimiz vardı, yarım  saatte bitirdik. Huzurla güzelce evimize gidiyoruz. Allah memleketimize,  vatanımıza, birlik beraberlik nasip etsin. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.  Köyün en genç seçmeni 23 yaşındaki Emre Saltık ise Gümüşhane  Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü, hayatında ikinci kez oy  kullandığını ifade ederek, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi