Suçlularla mücadele konusunda her geçen gün geliştirdiği yöntemlerle etkinliğini artırmayı amaçlayan Asayiş Daire Başkanlığı, olaylara ulaşım hızını artıran yeni bir tepe lambası kullanacak. LED teknolojiyle donatılmış cihazın özelliği ise her türlü trafik koşullarında kolayca fark edilmesini sağlayan 2 bin 400 lümenlik ışık gücü üretmesi.

9 FARKLI SEÇENEK

Asayiş Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu değer eskiye nazaran (1000 lümen) çok daha güçlü olmasına rağmen tepe lambası açıkken arkadan gelen sürücülerin rahatsız olmaması için açma kapama butonu sayesinde sadece ön ışık çalışabilmektedir. 9 farklı mont seçeneği ile aydınlatılan tepe lambası bize olayın seyri hakkında da önemli ipuçları vermektedir.

Neyine /> 200 KİLOMETRE HIZDA MONTE EDİLEBİLİYOR

Böylece akan trafikte hızlı yanan lamba; olay yerine yetişmeye çalışan bir ekibin geçtiği bilgisini, yavaş ve seyrek aralıklarla yanan lamba ise; bize olay yerine henüz intikal eden bir ekibin olduğu bilgisini vermektedir. Her türlü iklim koşullarında 45 derece optik lenslerle donatılan tepe lambası gece ve gündüz saatlerinde de uzun mesafeler fark edilme imkanı sağlamaktadır. Fazla yer kaplamayan ve 200 kilometrelik hızla seyir halinde bile rahatlıkla monte edilebilen bu cihazlar sayesinde sivil araçlar resmi polis araçlarına süratle dönüşebilecektir" denildi.
Editör: Haber Merkezi