SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde pazartesi gününden itibaren başlayan, maske takmayana 900 TL cezası uygulamasının ardından İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ülke genelinde pazartesi ve salı günü yapılan denetimlerde maske zorunluluğuna aykırı davranan 7 bin 17 kişiye idari işlem uygulandı” denildi.

KURALLARA UYULMALI
Maske takma konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayarak bu hastalığı başkalarına bulaştırmak kul hakkına girer. Bu nedenle millet için, ülke için, insanlık için ahlaki, vicdani ve toplumsal sorumluluk adına bu kurallara uymalıyız” diye konuştu.

BİZ BİZE YETERİZ
Aydın şöyle devam etti: “Bu mücadelede virüsün bulaşmaması için mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Ayrıca savunma sistemimizi güçlü tutmak için de iyi uyumalıyız, dengeli beslenmeliyiz, 35-40 dakikalık da spor yapmalıyız. Bu şekilde hastalığı birbirimize bulaştırmayız ve biz bize yeteriz.”

Editör: Haber Merkezi