SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın koronavirüs salgını ile mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Aydın şunları dile getirdi: “Artık bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Nedeni ise pazartesi gününden önce toplum yaşantısı önemli oranda kısıtlıydı. Sokaklar, alışveriş merkezleri, toplu taşıma, şehirlerarası ulaşım yoğun değildi. Ancak şimdi tüm yaşam alanları normalleşme statüsü ile daha kalabalık.”

3+3 KURALI ÇOK ÖNEMLİ
“Virüsü bulaştırma riski olan ortamlarda olabileceğimiz için rakamlara kanıp tedbirlerden vazgeçmemeliyiz. Virüsü daha fazla bulaştırma ortamları olduğundan dolayı 3+3 kuralına daha fazla dikkat etmeliyiz. Maske takmalıyız, karşımızdaki kişi ile üç adım mesafeden yakın durmamalıyız, ellerimizi yıkamalıyız. Aynı zamanda iyi uyuyup, dengeli beslenmeliyiz. Otuz beş-kırk dakika sporla vücudumuzu dirençli tutmalıyız.”

BİRBİRİMİZİN ÖĞRETMENİ OLMALIYIZ
“Bu süreçte birbirimizin de öğretmeni olmalıyız. Böylelikle virüs yayılımını engelleyecek davranışları birbirimize anlatarak hem salgının önüne geçmiş oluruz hem de normal hayatımıza geri dönmüş oluruz.”

Editör: Haber Merkezi