Şırnak'ın İdil ilçesinde, teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği bombalı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Mahmut Bilgin'in cenaze namazı Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kılındı. 

Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal ve Yenimahalle mevkisinde seyir halindeki zırhlı polis araçlarına teröristler tarafından dün bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu hastanede hayatını kaybeden polis Mahmut Bilgin için Beypazarı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Beypazarı Devlet Hastanesinden çıkarılan Bilgin'in cenazesi sırasında çok sayıda vatandaş Türk bayrakları ile hastane önünde bekleyerek sloganlar attı. Cenazenin hastaneden çıkarılmasının ardından Beypazarı Devlet Hastanesi önünde dua edildi, Bilgin için helallik istendi.

Kortej eşliğinde hastaneden çıkartılan Bilgin'in cenazesi baba evine getirildi ve daha sonra Fatih Camisine götürüldü. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazenin getirilmesi sırasında Fatih Camisi önünde toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak dev Türk Bayrağı açıldı. Cenaze namazı sırasında şehit polisin tabutunun üzerine Trabzonspor forması konuldu.

Şehit Bilgin gibi polis olan babası Yusuf Bilgin ise, cenazeye polis üniformasıyla katıldı. Cenaze namazından önce anne Gülnur Bilgin, Türk bayrağına sarılı tabutu öperek gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Bilgin'in kız arkadaşı ise elini Türk bayrağına sarılı tabuta sürdü. Bilgin'in Amerika'da bulunan ablası Bilge Bilgin ise cenaze namazına yetişemedi. Bilgin'in cenazesi Beypazarı Şehit Mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Cenaze törenine 4 bin kişi katılırken, Ankara ve çevre ilçelerden servis kaldırıldı. Bilgin, kılınan cenaze namazının ardından Beypazarı Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi. Amerika'da bulunan abla Bilge Bilgin, cenazenin defni sırasında gözyaşlarına hakim olamazken ayakta durmakta güçlük çekti.

Editör: Haber Merkezi